FOTO: Najekstravagantnija mesta za odmor

Do ovih prazničnih destinacija moguće je doći samo ukoliko imate nekoliko miliona dolara koji su vam apsolutni višak. Odnosno ako ste super bogati i slavni.

Do ovih prazničnih destinacija moguće je doći samo ukoliko imate nekoliko miliona dolara koji su vam apsolutni višak. Odnosno ako ste super bogati i slavni.

Ogromna ploveća palata – 725 hiljada dolara

Divovska jahta RV Pegaso dolazi u paketu sa podmornicom koja prima pet osoba. Možete istraživati okean dok vam neko stalno puni čašu šampanjca. Tu je i komora za dekompresiju, tobogan, trambolina, teretana, te heliodrom.

Ultimativni safari – 85 hiljada dolara

Divlji svet Afrike je impresivan, ali je nekim osobama ipak dosadan. Zato je u Tanzaniji otvorena kuća Singita Serengeti u kojoj životinje traže vas, umesto vi njih. Kuća pruža smeštaj za osam osoba u četiri apartmana. Nalazi se tačno na migracionoj ruti divljih životinja. Singita znači "mesto čuda", a svojim gostima pruža mogućnost da kroz prozor spavaće sobe gledaju porodicu slonova ili iz bazena posmatraju nosoroge.

Privatno rajsko ostrvo – 493 hiljade dolara

Jedna francuska porodica kupila je ostrvo Calivinji, u blizini obale Grenade, u čiji je razvoj investirala više od 160 miliona dolara. Ostrvo je tek poslednjih nekoliko godina dostupno za iznajmljivanje. Pruža smeštaj za 50 osoba, a na raspolaganju su im mramorna kupatila, persijski tepisi, egipatski pamuk i nameštaj koji je dizajnirao Oskar de la Renta. Svake večeri se prave italijanski, francuski i lokalni specijaliteti, a tu je i šest peščanih plaža. Možete dobiti i privatni bend i vatromet.

Blindirana koliba – 379 hiljada dolara

Šalet N je najskuplja koliba za iznajmljivanje na svetu. Nalazi se u austrijskim Alpima, na padinama Oberleha. Ovo je tek druga sezona ove kolibe, a gostima je na raspolaganju sve što požele. Posuđe je od titanijuma, dok se na jastuke ugraviraju vaši inicijali. Sauna je veća od teniskog igrališta, bazen pušta muziku pod vodom, koja menja boju prema vašem raspoloženju. Tu je i privatni vinski podrum, dok je skije proizveo Porše. Prozori su neprobojni. Kuća prima 24 osobe u 11 spavaćih soba, odnosno manje gostiju nego što ima zaposlenih.

Turneja palatama maharadža – 3,6 miliona dolara

Turneja palatama maharadža u indijskom Radžastanu uključuje tri noći u tri različita hotela. Možete zakupiti samo za sebe ili pozvati više od 120 prijatelja. Kako god odabrali, cena je ista. U nju je uključen doručak, dok se sve ostalo, poput privatnog aviona, dodatno naplaćuje.

Privatni mlazni avion – 971 hiljada dolara

Zašto se mučiti sa aerodromima, kada možete u Australiju odleteti privatnim mlaznim avionom i povesti 30 prijatelja sa sobom. 20-dnevno putovanje počinje sa vama najbližeg aerodroma, a završava u Sidneju. Naravno, staje se gde god zaželite.

Ekološko odmarališta za milionere – 1,8 miliona dolara

Ostrvo Laukala na Fidžiju je idealno ukoliko želite privatnost, a na raspolaganju vam je i smeštaj za 60 ili više prijatelja, ukoliko koristite svih 25 vila. Ostrvo je u vlasništvu Red Bulovog magnata Ditriha Matešitza i zasnovano je na samoodrživosti. Do njega se dolazi privatnim avionom, a na ostrvu gaje stoku, voće, povrće i prave med. Čak flaširaju i svoju mineralnu vodu.

  • deran

    30.12.2013 12:29
    bit će teško
    sad kad skrešu platu za godišnji odmor
  • Steva-NS

    29.12.2013 14:29
    Ima li nešto prihvatljivije,za "ostatak" Srbije?Ipak smo u većini,bez šansi da dostignemo prosek.Ili da čekamo neku drugu privatizaciju,a "poučeni" već dogođenim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.