FOTO: Kafić u kojem se plaća vreme

U Londonu je počeo da radi prvi kafić u kojem je sve besplatno, osim vremena koje tamo gosti provedu, a minut košta tri penija.

U Londonu je počeo da radi prvi kafić u kojem je sve besplatno, osim vremena koje tamo gosti provedu, a minut košta tri penija.

Reč je zapravo o ruskom lancu kafića "Ziferblat" koji je sad dobio svoj prvi objekat u Britaniji. Naziv kafića je kovanica iz ruskog i nemačkog jezika i označava brojčanik sata.

Ideja je da gosti kafića kad uđu uzmu budilnik sa ormara i podese vreme, a alarm će da se oglasi po njegovom isteku. Ne postoji minimalno vreme koje gosti mogu da provedu u kafiću.

Na raspolaganju su im kafa, razni napici, biskviti, voće, povrće, surfovanje po internetu, pa čak i to da sami u kuhinji pripreme sebi hranu ili skuvaju kafu. Mogu da odsviraju i poneku notu na klaviru, a sat vremena svega onoga što kafić nudi košta funtu i 80 penija.

Vlasnik "Ziferblata" Ivan Mitin otvorio je 10 kafea u Rusiji u protekle dve godine i sada želi da širom sveta primeni svoju ideju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja