Kinezi prave repliku Titanika, na kojoj će putnici osetiti sudar s ledenim bregom

Kineski "Seven star enerdži investment grup" najavio je izgradnju replike putničkog broda "Titanik", potonulog 1912. godine.
Kineski "Seven star enerdži investment grup" najavio je izgradnju replike putničkog broda "Titanik", potonulog 1912. godine.

Kako je saopšteno, kompanija iz jugozapadne kineske provincije Sečuan u projekat namerava da uloži milijardu juana (oko 164 miliona dolara), a kopija prekookanskog broda usidrena na obali reke služiće kao turistička atrakcija.

Replika, čija će izgradnja početi ove godine u brodogradilištu "Vučang", a prema planovima treba da se završi u oktobru 2016, biće glavna atrakcija tematskog parka u okrugu Dajing, u Sečuanu.

Prema rečima predsednika kompanije Sua Šaođuna, specijalni efekat sudara s ledenim bregom omogućiće turistima da barem približno osete kako su se putnici na "Titaniku" osećali u tom trenutku.

"Brod koji mi pravimo nije namenjen plovidbi. Biće to totemski simbol duha "Titanika", večno usidren na obali reke Ći", rekao je Su, odgovarajući na pitanje da li će replika biti bezbedna.

Kinezi su naprosto opčinjeni "Titanikom", naročito nakon što je Džejms Kameron 1997. godine snimio istoimeni film, koji je u Kini ostvario najveću zaradu za više od deset godina.

"Seven star" je malopoznata privatna energetska kompanija, koja je prošlog vikenda privukla veliku pažnju najavom planova na konferenciji za štampu u Hongkongu.

Kao model za izgradnju kopije "Titanika" poslužiće brod "Olimpik", koji pripada istoj seriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja