U ponedeljak otvaranje Mamut parka u Viminacijumu

Mamut park koji će se nalaziti u okviru Arheološkog parka Viminacijum, biće otvoren u ponedeljak, 30. juna.
Mamut park koji će se nalaziti u okviru Arheološkog parka Viminacijum, biće otvoren u ponedeljak, 30. juna.

Direktor Arheološkog parka Viminacijum dr Miomir Korać objasnio je ranije da to neće biti "obični" park već park koji će biti ukopan u podzemlje, u prirodnom ambijentu u kome je mamutica mirovala milionima godina.

"Rešili smo da ne bude sama pa će joj se u tom parku pridružiti i četiri mamutića koji su otkriveni prošle godine a sve sa željom da će se deca, ali i naučnici, radovati kada vide bića koja su nekada živela ovde", rekao je Korać.

Pažnju stručne javnosti Arheološki park Viminacijum privukao je pre dve godine kada su u njemu otkrivene kosti nekoliko runastih mamuta mlađih od danas preseljene Vike koja je otkrivena 2009.

Paleontološki park predstavljaće sastavni deo arheološkog parka koji već godinama privlači pažnju stručne javnosti i posetilaca i "oslikavaće" klimu, floru i faunu doba kada su živeli mamuti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.