Najsporiji, Kornjača taksi, veoma popularan

Za razliku od ostalih taksi službi širom sveta, japanski "Turtle Taxi" (Kornjača taksi) je služba namenjena mušterijama koji nisu u žurbi i koji vole da razgledaju dok se voze.
Za razliku od ostalih taksi službi širom sveta, japanski "Turtle Taxi" (Kornjača taksi) je služba namenjena mušterijama koji nisu u žurbi i koji vole da razgledaju dok se voze.

I dok su svi mislili da će nova taksi kompanija biti potpuni promašaj, na kraju se ispostavilo da ima dosta zainteresovanih putnika, a popularnost raste iz meseca u mesec.

Ovu taksi službu oformila je grupacija "Sanwa Kotsu Group", koja je deset vozila od svojih 500 pretvorila u "sporu taksi službu", a vozače obučila da brzine menjaju polako, i da voze što je sporije moguće.

Ova služba je postala izuzetno popularna među starijim građanima Tokija, ali i među trudnicama i majkama sa decom, koje ne vole brzu vožnju. Ovaj taksi je idealan i za turiste, koji vole u miru da razgledaju grad.

"Ovo je idealno za mene i dete, jer kad ga vodim u vrtić, ne želim da se razbudi i rasplače, a ovi taksisti voze polako", kaže stanovnica Tokija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja