FOTO: Jedini trosobni apartman na nebu

Aviokompanija Etihad iz Abu Dabija predstavila je svoj prvi Airbus A380.
Aviokompanija Etihad iz Abu Dabija predstavila je svoj prvi Airbus A380.

Nacionalni avioprevoznik ove zemlje pohvalio se dolaskom "jedinog trosobnog apartmana na nebu", kako popularno nazivaju ovaj avion.

Letelica koja je sinoć stigla prva je od deset koje je Etihad Airways naručio. Od 27. decembra svakodnevno će leteti sa londonskog aerodroma Heathrow.

Airbus A380 može se pohvaliti svojevrsnom rezidencijom u svojoj unutrašnjosti, odnosno trosobnim apartmanom, koji sadrži sve, od dnevne sobe, privatnog kupatila sa tušem, pa do spavaće sobe, a tu je i batler.

Iz aviokompanije su poručili da je apartman već rezervisan za inauguralni let do Londona, a cena njegovog iznajmljivanja za let u jednom pravcu iznosi 21.000 dolara.

Popularni avioprevoznik ima ukupno 109 letelica, a naručili su ih više od 200.

Na sinoćnjoj svečanosti predstavili su i prvi Boeing 787 Dreamliner, koji će od 1. februara leteti prema Dizeldorfu u Nemačkoj i bogatim putnicima nuditi apartman sa mini barom i sedištima koja se mogu pretvoriti u bračni krevet. Još tri Dreamlinera trebalo bi da im stignu 2015. godine.

  • Bojan Dacic

    21.12.2014 11:26
    Konacno mogu da putujem kao covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.