Ubio vevericu jer ga je "popreko pogledala"

Džonatan Mangija sa Staten Ajlanda u Njujorku suočava se sa optužbama za okrutnost prema životinjama nakon što je lukom i strelom, iz krajnje besmislenog razloga, ubio vevericu.
Ubio vevericu jer ga je "popreko pogledala"
Foto: Pixabay
Mangija je istražiteljima rekao da je to uradio jer ga je veverica popreko pogledala. Rekao je kako je prethodno pokušao da je uplaši i otera tako što je bacao kamenje prema njoj. 
 
"Onda me je veverica popreko pogledala i to sam shvatio lično", rekao je Majgija istražiteljima. Dodao je kako je, nakon što je bila pogođena, veverica davala znake života, da je izvadila strelu iz svog tela i pobegla. Ostalo je nejasno da li je to istina, a jedan od radnika društva za očuvanje životne sredine kaže da je pronašao krvavu mrtvu vevericu kao i krv u blizini Mangijinog prozora. 
 
Njujorška policijska stanica objavila je na Twitteru da je ovaj čovek uhapšen, a obrazložili su to time što je u pitanju bio nelegalni lov. Ispod su napisali da strele treba da se koriste za prikladnije stvari. 
 
Mangija je optužen za mučenje i povređivanje životinja, bezobzirno ugrožavanje i kršenje državnog zakona o zaštiti životne sredine.
  • Komsha

    10.05.2017 17:49
    Uzas..
    Najgore je to sto i kod nas dolazi takvo vreme, nazalost... Ali kod njih bar postoji zakon, za razliku od nas
  • Građanin ali ne Kejn

    10.05.2017 10:29
    Canis vulgaris
    Sirota veverica, ali ništa čudno za tu zemlju, njihovu hranu i tamošnji sistem vaspitavanja i obrazovanja - napadni i uništi slabijeg.
    Dok kod nas, na primer, savetujem da izbegavate direktan kontakt očima sa skoro svim psima.
    Ko zna šta im vlasnici rade, kada određeni psi reaguju agresivno samo ako vam se pogledi sretnu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.