Problem alergija kod pasa i mačaka

Alergije kod pasa i mačaka su danas, na žalost, veoma čest problem.
Alergije kod pasa i mačaka su danas, na žalost, veoma čest problem.

Manifestuju se u vidu problema sa kožom i digestivnim smetnjama kao što su česte dijareje i povraćanje. Alergeni mogu biti inhalacioni, kontaktni, to može biti i pljuvačka buve, ali najčešći problem je upravo hrana. Ako ste primetili kod vašeg ljubimca intenzivano češanje, rane, lizanje šapa, česta zapaljenja ušiju, verovatno se radi o ovom problemu.

Kod pasa najčešći alergeni su piletina, ćuretina, govedina, pšenični i mlečni proizvodi.

U ponudi Pet Centra možete naći komercijalnu hipoalergijsku hranu Brit Care baziranu na jagnjetini, lososu i divljači uz dodatke omega 3 i 6 masnih kiselina, a u apoteci Pet centar ima i specijalnu medicinsku hipoalergijsku hranu različitih proizvođača.

Veoma dobar dodatak ishrani kada su problemi sa kožom u pitanju, je i lososovo ulje, i preparati sa dodatkom vitamina H. (Tekst je nastao u saradnji sa Pet Centrom, Tržni centar Big, Sentandrejski put 11)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.