Kasna večera opasna za srce

Eksperti tvrde da kasna večera može ozbiljno da škodi vašem zdravlju.

Dva sata pred spavanje ostavlja telo u stanju budnosti, što znači da krvni pritisak ne padne na prosečnu vrednost tokom noći, što povećava rizik od srčanog udara.

Preporučuje se da odrasli večeraju pre sedam časova kako bi telo moglo da se opusti i odmori. Navodno, kasna večera može da škodi srcu više od ishrane sa puno soli.

Krvni pritisak bi trebalo da opadne za 10 odsto tokom noći, ali to se ne desi kada neko večera dva sata pred odlazak u krevet. Kasno jedenje podstiče proizvodnju hormona poput adrenalina i može negativno da utiče na srčani ritam.

Ljudi koji propuštaju doručak su takođe u opasnosti da poremete krvni pritisak. Stručnjaci su istakli da treba utvrditi pravilno vreme obroka, jer je to podjednako bitno kao i ono šta jedemo.

  • @Mesožderka

    13.09.2016 20:16
    Stanovnici Srbije se nalaze u evropskom vrhu po umiranju od bolesti srca i krvnih sudova . Prijatna vam bila mesina .
  • B

    13.09.2016 12:08
    @Zoran
    Mišljenje je "Ja MISLIM da meso izaziva rak", a ovi novopečeni dosadni vegani to konstantno TVRDE kao programirani (da ne pominjem izjave u fazonu spasite se dok možete, uništenje je blizu ako ne prestanete da jedete meso, i vi i svi vaši će umreti strašnom smrću itd.). Plus, što ova vest nema nikakve veze sa mesom i rakom, počeće još malo da se oglašavaju TVRDNJAMA da meso izaziva rak na vesti o otkrivanju novih asteroida.
  • Mesožderka

    13.09.2016 11:46
    @Veganka
    Obožavam slaninicu, ljutu kobasicu i čvarke... Živeću sto godina od toga!! Rak ću dobiti od tvojih poruka, dosadna si već, jedi šta hoćeš i živi kako hočeš al ne dosašuj više!! Ovi vegani izgube i ono malo pameti kad se odreknu mesa!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.