Ministri zdravlja Srbije i Republike Srpske potpisali pismo o saradnji

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisali su pismo namere o saradnji u oblasti transfuzije i transplantacione medicine.
Ministri zdravlja Srbije i Republike Srpske potpisali pismo o saradnji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovo je prvi korak u uspostavljanju saradnje u ovoj oblasti između Srbije i Republike Srpske posle koga sledi potpisivanje memoranduma koji će definisati formalno pravne odnose dva ministarstva i omogućiti podršku Srbije pri uspostavljanju registra matičnih ćelija u RS, navodi se u saopštenju.
"Srbija će pružiti punu podršku pri uspostavljanju registra matičnih ćelija, otvaranju laboratorije i edukaciji kadra. Ministarstvo zdravlja Srbije će pomoći i u pravnom delu kako bi se što pre uspostavio registar matičnih ćelija u RS“, rekla je Danica Grujičić.
Registar matičnih ćelija biće osnovan pri Zavodu za transfuziju RS.
 
Ministar Šeranić je istakao da će na taj način građani RS biti u prilici da posredstvom Srbije budu deo registra donora u okviru evropskog imunogenetičkog udruženja, navedeno je u saopštenju. 
 
  • zztop

    09.01.2024 09:50
    Ministarka mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava ... i šta ćemo sad ...
  • Bivša srpkinja

    08.01.2024 22:51
    Dosta više te saradnje na štetu građana Srbije. Ovde se štedi na bolesnicima a tamo njima. što ne rade već samo Srbiju, sve dadoše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.