Hrana koja vas neće zasititi

Jelo bi trebalo da utoli glad, ali postoje određene namirnice koje rade upravo suprotno, čineći vas još gladnijima.
Jelo bi trebalo da utoli glad, ali postoje određene namirnice koje rade upravo suprotno, čineći vas još gladnijima.

Ukoliko želite da počnete sa dijetom ili jednostavno ne želite da se prejedate kako biste postigli osećaj sitosti, saznajte koje su to namirnice koje treba izbegavati.

Pomfrit

Ukusnim prženim krompirićima malo ko može da odoli. Bilo da ih jedete same ili kao ukusni prilog mnogim jelima uz obavezan kečap, pomfrit se nikako ne preporučuje kao obrok koji vas može zasititi. Ovi ugljeni hidrati puni su skroba, pa ovu namirnicu stavlja na vrh liste onih koje treba izbegavati.

Bela testenina

U procesu obrade ova namirnica gubi vlakna i neke druge hranljive sastojke, čineći je manje zdravom hranom. Pored toga testenina spada u jednostavne ugljenohidrate koji doprinose povećanju glukoze u krvi, zbog čega ćete posle konzumiranja ove namirnice osećati još veću glad.

Voćni jogurt

Jogurt je odličan izvor kalcijuma koji održava čvrstoću kostiju, ali ukoliko pojedete one s ukusom jagode, kruške ili nekog drugog voća, u organizam ćete uneti mnogo više šećera nego kalcijuma. Umesto voćnog, radije kupite običan jogurt i sami dodajte voće ili orahe čime ćete dobiti obrok bogat vlaknima i zdravim masnoćama.

Hot dog

Viršla u testu odnosno kifli, poznatija kao hot dog, mnogima je omiljena brza hrana, ali koliko god bio prijatanog ukusa toliko je nezdrav za probavni sistem i organizam uopšte. Hot dog je zapravo krcat nitratima, konzervansima i natrijumom, sastojcima nimalo pogodnim za naše zdravlje. Kada je osećaj gladi u pitanju, hrana poput ove nas navodi da još više jedemo ne bi li se konačno zasitili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?