Piroćanka preživela 15 uboda stršljenova

Sedamdesetogodišnja Piroćanka Budimirka Panić preživela je više od petnaest uboda stršljenova koji su je napali dok je sa suprugom Dobrivojem i rođacima brala kukuruz na njivi nedaleko od sela Oreovica.
Sedamdesetogodišnja Piroćanka Budimirka Panić preživela je više od petnaest uboda stršljenova koji su je napali dok je sa suprugom Dobrivojem i rođacima brala kukuruz na njivi nedaleko od sela Oreovica.

Kako je Tanjugu danas rekla Budimirka, do napada je došlo kada je sasvim slučajno, berući kukuruz, naišla na gnezdo stršljenova koje se nalazilo u kukuruzištu.

Budimirka i rođak Jovan su nakon napada roja stršljenova u subotu prepodne, proveli tri dana u bolnici nakon čega su jutros pušteni na kućno lečenje i dobro se osećaju.

"Lekari su mi rekli da sam pravi medicinski fenomen jer ovakav napad i toliko uboda preživi samo jedan u hiljadu ljudi. Rođak Jovan, iako je imao četiri uboda, teže je to podneo pa po rečima lekara ima promene na srcu koje su identične kao kod infarkta. Samo dva dana pre nego što smo preživeli napad stršljenova u pirotskoj bolnici je čovek preminuo od samo jednog uboda", kaže Budimirka.

  • rale

    12.09.2013 09:10
    30 uboda
    Ja sam kao klinac uboden preko 30 puta od strane strsljenova, sa nekih 15g. Nisam ni bio svestan koliko su opasni, ni ja ni lekar kod kojeg sam otisao neposredno posle uboda.Dobio inekciju i pali kuci.Taj osecaj kad kidisu na tebe, kad ih osetis u kosi, kad ubadaju kroz odecu... jezivo
  • Deks

    11.09.2013 17:44
    Ovo je dobra vest ali ova žena mora da pripazi jer još može imati posledica od uboda. Naime jedan čovek u SAD preživeo je napad roja divljih pčela i ubrzo se oporavio. Ali nakon nedelju dana dobio je veoma opasnu komplikaciju bubrega jer ovaj organ nije mogao da prečisti toliku količinu otrova iz krvi. Što se tiče čoveka koji je umro od jednog uboda stršljena na žalost on je bio alergičan i zato je umro. Ljudi koji su alergični imaju veliku opasnost i od uboda samo jedne pčele ili ose. Uopšteno smatra se da stršljeni nemaju opasniji otrov od osa ili pčela.
  • Vlada

    11.09.2013 17:43
    Eutanazija!
    Predlog zakona o eutanaziji strsljena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?