VIDEO: Ovo je njen poslednji Božić i želi da joj pošaljete čestitku

Edi Foset iz Jute boluje od atrofije mozga zbog čega se njen mozak postepeno smanjuje i puni tečnošću.
Edi Foset iz Jute boluje od atrofije mozga zbog čega se njen mozak postepeno smanjuje i puni tečnošću.

Teška bolest dijagnostikovana joj je kada je imala tri godine. Naime, njena majka Tami primetila je da njena ćerka ne može da uradi neke osnovne motoričke funkcije, kao što su držanje kašike ili olovke, a osim toga imala je i poteškoća u govoru.

Prošli mesec doktori su porodici Foset rekli da će ovo biti verovatno poslednji Edin Božić zbog čega je njena majka odlučila da on definitivno mora biti i "najbolji Božić ikada".

Tami se dosetila čime će poslednji Božić svoje devojčice učiniti posebnim pa je putem društvenih mreža pozvala ljude širom sveta da Edi pošalju božićne čestitke. Njena molba brzo se proširila internetom pa ih je Edi, koja jednostavno obožava čestitke, dosad dobila preko stotinu.

Naime, Tamin zahtev preuzela je neprofitna organizacija "Children and the Earth, Inc.", a Edi je uz čestitke iz Amerike i Kanade, počela da dobija i sve veći broj onih koje dolaze iz drugih krajeva sveta.

Da situacija bude tragičnija, prošli vikend su Edi i njene dve sestre, desetogodišnja Šejlej i sedmogodišnja Odri izgubile oca Nejtana koji je iznenada preminuo.

Edino zdravstveno stanje s vremenom postaje sve gore, devojčica vidno mršavi, a osim toga nikada nije ni dosegla težinu veću od 11 kilograma, zbog čega nema snage za igranje sa sestrama i vršnjacima.

Njeno psihičko stanje će se menjati kako bolest bude napredovala pa će pri samom kraju života izgubiti pamćenje i zaboraviti apsolutno sve.

"Zahvaljujemo svima koji su poslali čestitke i koji se to tek žele da urade. Mnoge od njih su nasmejale naše devojčice kojima je osmeh i više nego potreban u ovim teškim trenucima", poruka je koju je Edina porodica uputila svima na Fejsbuku.

Ako želite da pošaljete božićnu čestitku Edi, njena adresa je: Addie Lynn and Sisters, P.O. Box 162, Fountain Green, UT 84632.

  • 08.12.2014 15:03
    Svi vi koji verujete u boga, molim vas da mi objasnite zašto radi ovakve stvari?

    p.s. Samo bez gluposti tipa: zgrešio predak do devetog kolena.
  • anonimna

    08.12.2014 14:04
    :)
    sutra saljem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?