U pasiranu masu staviti sok od jedne pomorandže ili sok od dva limuna. Zasebno rastopiti 350 grama šećera sa pola litra vode, staviti na šporet i kuvati. Ukuvani sirup skinuti sa šporeta i prohladiti, pa dodati pasiranu masu od jagoda, a tome dodati i jedan deci ulupane sveže pavlake, pa sve dobro izmešati.
Ostaviti sladoled na ledu najmanje jedan do dva sata.
Kad jagoda nema, može se propasirati 500 grama banana i u banane dodati sok od pomorandže, te postupiti dalje po receptu.
Sladoled služiti u staklenim posudama.
Autor: 021.rs
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
Sumske jagode
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar