Za sos od paradajza, trebaće vam 500 grama pelata, kašika maslinovog ulja, kašika brašna, manji crni luk, 3 čena belog luka, so, biber, origano i bosiljak.
Kako biste napravili bešamel, od sastojaka pripremite 2 kašike ulja, kašiku brašna, 300 mililitara mleka, 100 grama rendanog parmezana, so i biber.
Biće vam potrebno i pakovanje njoki i 150 grama mocarele.
Priprema:
Njoke kuvati u kipućoj vodi.
Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.
Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.
Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.
Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.
Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.
Prijatno!
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
bananarama
Posle toga gladuješ narednih nedelju dana kako bi se ekonomski oporavio.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar