
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom

Sastojci:
- 9 listova kora za lazanje (sveže ili suve)
- 500 g pilećeg filea (iseckanog na kockice)
- 1 crni luk (sitno seckan)
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- 1 crvena paprika (iseckana na kockice)
- 250 g šampinjona (iseckanih)
- 400 ml paradajz sosa (ili pelata)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g mocarele
- 100 g parmezana
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber, origano, bosiljak
Priprema:
Priprema fila:
Na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne zamirišu. Dodajte kockice piletine i pržite dok ne pobele. Ubacite papriku i šampinjone, dinstajte 5–6 minuta. Dodajte paradajz sos, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri.
Bešamel varijanta sa pavlakom:
U manjoj posudi ugrejte pavlaku za kuvanje i dodajte malo soli i bibera. To će biti brza kremasta komponenta (umesto klasičnog bešamela).
Slaganje lazanja:
U vatrostalnu posudu stavite malo paradajz sosa da pokrije dno. Poređajte kore, pa preko njih sloj piletine sa sosom, zatim malo pavlake i narendane mocarele. Ponavljajte redosled dok ne potrošite sve. Završni sloj neka budu kore prelivene pavlakom i posute parmezanom.
Pečenje:
Stavite u rernu zagrejanu na 180°C i pecite 30–35 minuta dok ne porumeni. Ostavite 10 minuta da odstoji pre sečenja.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar