Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom

Danas vam donosimo recept za sočne, kremaste lazanje sa piletinom, povrćem i blagim ukusom pavlake i sira.
Predlog za fin ručak: Lazanje sa piletinom
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sastojci:

  • 9 listova kora za lazanje (sveže ili suve)
  • 500 g pilećeg filea (iseckanog na kockice)
  • 1 crni luk (sitno seckan)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 crvena paprika (iseckana na kockice)
  • 250 g šampinjona (iseckanih)
  • 400 ml paradajz sosa (ili pelata)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g mocarele
  • 100 g parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, origano, bosiljak

Priprema:

Priprema fila:

Na maslinovom ulju propržite crni luk i beli luk dok ne zamirišu. Dodajte kockice piletine i pržite dok ne pobele. Ubacite papriku i šampinjone, dinstajte 5–6 minuta. Dodajte paradajz sos, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri.

Bešamel varijanta sa pavlakom:

U manjoj posudi ugrejte pavlaku za kuvanje i dodajte malo soli i bibera. To će biti brza kremasta komponenta (umesto klasičnog bešamela).

Slaganje lazanja:

U vatrostalnu posudu stavite malo paradajz sosa da pokrije dno. Poređajte kore, pa preko njih sloj piletine sa sosom, zatim malo pavlake i narendane mocarele. Ponavljajte redosled dok ne potrošite sve. Završni sloj neka budu kore prelivene pavlakom i posute parmezanom.

Pečenje:

Stavite u rernu zagrejanu na 180°C i pecite 30–35 minuta dok ne porumeni. Ostavite 10 minuta da odstoji pre sečenja.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti