Krem supa od pečene bundeve i šargarepe

Kad napolju zahladni, nema boljeg načina da se ugrejete nego uz tanjir kremaste supe od pečene bundeve i šargarepe.
Krem supa od pečene bundeve i šargarepe
Foto: Pixabay
Miris začina, boje jeseni i savršena tekstura - ovo jelo je zdravo koliko i ukusno.
Sastojci (za 4 porcije)
 
  • 500 g bundeve
  • 2 veće šargarepe
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 l povrtnog bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice đumbira (svežeg ili u prahu)
  • so, biber po ukusu
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • malo pavlake ili biljnog mleka za kremastiji ukus
Priprema
 
Zagrejte rernu na 200°C. Bundevi i šargarepi skinite koru i isecite ih na krupnije komade. Stavite ih u pleh, dodajte crni i beli luk, pospite maslinovim uljem, soli i biberom.
Pecite oko 30 minuta, dok povrće ne omekša i ne počne da se karamelizuje po ivicama.
 
Sve prebacite u šerpu, prelijte toplim bujonom i dodajte đumbir i muškatni oraščić. Kuvajte još 10–15 minuta.
 
Izblendajte do glatke teksture. Po želji dodajte malo pavlake ili biljnog mleka za dodatnu kremastost.
 
Poslužite toplo, uz malo semena bundeve, pavlake ili prepečenog hleba.
 
Saveti za kraj
 
Ako volite pikantnije ukuse, dodajte prstohvat ljute paprike. A za “fini” dodir – nekoliko kapi bundevinog ulja na vrhu čini čudo za ukus i izgled.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti