Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nemačka obeležila 25 godina od ujedinjenja

Centralna proslava 25. godišnjice ujedinjenja Nemačke održana je danas u Frankfurtu, a u prisustvu vodećih nemačkih političara i gostiju iz sveta posebno su kao novi izazov istaknuti priliv izbeglica bez presedana i potreba za njihovo prihvatanje i integraciju.

Amerikanci: Izvinite zbog bombardovanja bolnice

Komandant američkih snaga Džon Kembel izvinio se avganistanskom predsedniku Ašrafu Ganiju zbog bombardovanja bolnice Lekara bez granica u Kunduzu, saopštio je danas kabinet predsednika te zemlje.

Uhapšen bombaš na decu u Apatinu

Pripadnici MUP-a uhapsili su u okolini Apatina M.O. (61), zbog postojanja osnova sumnje da je 30. septembra ove godine bacio bombu na troje maloletnika u romskom naselju na periferiji Apatina, saopštio je danas MUP Srbije.

Albanska teroristička grupa preti makedonskom stanovništvu

Oslobodilačka narodna armija (ONA) saopštila je da će u narednom periodu organizovati napade na teritorije na kojima živi "slavomakedonsko" stanovništvo, a meta će biti i makedonski premijer Nikola Gruevski i drugi političari, kao i "izdajnici" među Albancima, prenose makedonski mediji. 

Veći računi, ali ne moraju da se plate

Korisnici Infostana u Beogradu dobili su račune uvećane za 200 dinara na ime osiguranja domaćinstva, ali to povećanje ne moraju da plate jer je u pitanju neobavezujuća usluga.

Rusija uništila komandni centar džihadista

Ruske vazduhoplovne snage izvršile su, tokom poslednja 72 sata, najmanje 60 napada u Siriji i značajno umanjile vojni potencijal terorista u toj zemlji, izjavio je danas visoki zvaničnik ruske vojske Andrej Kartapolov.

Lezbejke u Indoneziji osudili na rehabilitaciju

Islamska šerijatska policija u Indonezijskoj provinciji Aceh saopštila je da dve lezbejke uhvaćene prošle nedelje u turističkom naselju neće biti optužene za krivično delo, već da su upućene na rehabilitaciju.

Može li se švedski model primeniti u Srbiji?

Kada ekonomski jaka Švedska odluči da radni dan smanji na šest sati, to nije znak da želi da smanji učinak svojih radnika i zaposlenih. Naprotiv, radnici koji kraće rade su produktivniji i odmorniji.

Helikopteri "prva pomoć" na putevima

Uvođenje helikopterskog sistema bi uticalo na trajno smanjenje broja povređenih i poginulih u saobraćajnim nesrećama, ali i ukupnih troškova koji opterećuju budžet.

LDP: Formirati Vojvođanski politički front

Liberalno-demokratska partija Vojvodine pozvala je danas na formiranje Vojvođanskog političkog fronta i podržala najavljene protestne šetnje i marševe za promenu položaja te pokrajine.

Dinar u ponedeljak 119,87

Dinar će u ponedeljak, 5. oktobra, oslabiti 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 119,8778 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Inspektor napadnut tokom kontrole

Inspektor za drumski saobraćaj Milan Drakulić napadnut je na Autobuskoj stanici Šabac dok je kontrolisao prevoznike u akciji suzbijanja sive ekonomije, saopštilo je danas Ministastarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.