Moskva posle napada: Islamisti uspaničeno beže ka Evropi

Ruski vazdušni napadi na ciljeve Islamske države u Siriji izazvali su paniku u njihovim redovima tako da militantne grupe napuštaju svoje položaje, a 600 plaćenika pokušava da nađe put ka Evropi, saopšteno je danas iz Moskve.
Ruski vazdušni napadi na ciljeve Islamske države u Siriji izazvali su paniku u njihovim redovima, tako da militantne grupe napuštaju svoje položaje, a 600 plaćenika pokušava da nađe put ka Evropi, saopšteno je danas iz Moskve.

Sumirajući rezultate prva tri dana napada, visoki zvaničnik ruskog Generalštaba, general Andrej Kartapolov, rekao je da su ruski borbeni avioni izveli više od 60 udara na 50 ciljeva IS i dodao da će Rusija intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji.

- Naši obaveštajni podaci pokazuju da militanti napuštaju oblasti koje su pod njihovom kontrolom. Panika i dezerterstvo počeli su da se šire njihovim redovima. Oko 600 plaćenika napustilo je svoje položaje i pokušava da pronadje put do Evrope - rekao je Kartapolov, prenose agencije.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo. Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.
  • N.S

    04.10.2015 19:31
    Evropa.......
    Arabistan.........
  • 03.10.2015 22:23
    Oni su se vec davno malo po malo prebacivali , nista novo
  • 03.10.2015 20:43
    Hvala Rusiji što ih tera ka nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.