Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Trifunovićev otac podneo ostavku zbog predstave u Aleksincu

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović podneo je ostavku. Ističe da je pravi razlog skidanja predstave sa repertoara to što je njegovom sinu zabranjeno da igra, jer "vređa rukovodstvo Srpske napredne stranke", pišu Južne vesti.

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije.

CRTA: Što pre početi sa transparentnim izborom novog Poverenika

Više od 60 organizacija civilnog društva, medija, predstavnika poslovne, stručne i naučne zajednice pozvalo je nadležni skupštinski odbor za kulturu i informisanje da proces izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bude potpuno otvoren, transparentan i u skladu sa zakonom.

Potpisan ugovor o ulaganju u rečni transport

Vlada Srbije i Evropska investiciona banka potpisale su ugovor o ulaganju u rečnu transportnu infrastrukturu, vredan 100 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Koncentracija štetnih gasova dostigla novi rekord

Svetska meteorološka organizacija navodi u novom godišnjem izveštaju da je koncentracija gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi dostigla novi rekord prošle godine, kao i da nema znakova usporavanja tog povećanja.

Crna Gora uvodi ekonomsko državljanstvo

Program za sticanje crnogorskog državljanstva preko investicija trajaće tri godine, počev od 1. januara 2019, i u tom periodu može se prihvatiti najviše 2.000 zahteva, odlučila je Vlada u Podgorici.