Porodica se smrzava u centru Novog Sada

Stefan Nikolić sa nevenčanom suprugom i dvogodišnjim sinom Čedom živi u delu napuštene zgrade u Šafarikovoj 20 bez struje, vode i grejanja, a dečak se zbog hladnoće razboleo.

Stefan Nikolić sa nevenčanom suprugom i dvogodišnjim sinom Čedom živi u delu napuštene zgrade u Šafarikovoj 20 bez struje, vode i grejanja.

Dvogodišnji dečak se zbog hladnoće razboleo, ima visoku temperaturu, a otac i majka su tek uz pomoć komšija kupili lekove.

- Komšije su nam pomogle da dete odvedemo kod lekara i kupimo lekove. Još uvek kašlje i nadamo se da će ubrzo ozdraviti - kaže Stefanova nevenčana supruga Jovanka Nukić.

Tročlana podica živi u dve trošne sobe, a greju se na šporeta kada nakupe drva. Ponekad im to ne pođe za rukom i sa detetom se smrzavaju. Jovanka kaže da im nedostaje gotovo sve što je potrebno porodici sa malim detetom. Bila bi srećna kada bi sina Čedu obukla u toplu odeću. Osim toga, potrebni su im drva i hrana za dete.

- Hladno je i kada založimo, jer prozori ne dihtuju. Struje nemamo, pa sveću palimo već u tri po podne. Ali često smo u mraku jer jedna sveća košta 40 dinara - kaže Jovanka.

Vode nemaju i svakog dana kod komšija natoče tri balona vode, što im posluži za kuvanje i ručno pranje veša.

U napuštenu kuću u centru grada uselili su se prošlog januara. Morali su da napuste salaš u Kovilju. Tamo su imali još više problema jer su po vodu odlazili u susedno selo. Struju nisu imali ni tamo, pa su odlučili da bolji život potraže u velikom gradu. - Našli smo napuštenu kuću u kojoj su uslovi loši, ali bolje nemamo. Sina nikada ne bih dala u dom, jer je on razlog zbog kojeg živim. Da nisam želela dete, ne bih ga rodila - kaže Jovanka.

Njen suprug zarađuje preprodajući stare stvari na pijaci. Kaže da nekako zaradi za hranu, ali ni za šta više.

- Imam 41 godinu i niko neće da me zaposli. Kada bi me neko zaposlio, bilo bi sve drugačije, ali nisam te sreće - kaže Stefan.

Jovanka kaže da im nedostaje gotovo sve što je potrebno porodici sa malim detetom. Bila bi srećna kada bi sina Čedu obukla u toplu odeću. Osim toga, potrebni su im drva i hrana za dete.

  • Philo

    06.12.2013 13:38
    donation
    Hi .. we are coming from Belgrade to Novi Sad tonight and we are bringing two big bags of warm clothes. Can someone please tell us the address of this family so we can deliver it to them. Hvala vam puno
  • KOmša

    05.12.2013 09:10
    Nismo svi isti
    Lepo je što ljudi hoće da pomognu,... teško je videti kad je nekome tako loše kao ovoj porodici. Setimo se pak da ima mnoštvo ovakvih porodica, tako da treba neko da se seti da opšte stanje treba da se popravi, a mala pomoć, u ograničenim uslovima je slaba uteha za društvo.
  • nena

    03.12.2013 13:01
    pomoc porodici
    Juce sam bila kod te porodice,lepo su me primili cak su me ponudili da udjem unutra usla sam...i bilo mi je tesko gledajuci ih u neimastini i togmalog neduznog Cede,devojke koje su bile samnmom pitali su ih sta im je jos potrebno ,kazala je obuca za malenog broj25 i vece topla cebad,hrana prasak za ves.ogrev.I posao za njenog muz.U pravu ste sto kazete da se skupi akcija po 100 din pa da im se odnese i ja sam za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti