Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Burazer: Teško da će Srbija ući u EU 2025.

Očekivanje da se Srbija pridruži Evropskoj uniji do 2025. godine nije mnogo verovatno, ako se uzmu u obzir stanje u samoj Srbiji, kao i problemi sa kojima se suočava sama EU, ocenjuje u intervjuu Radiju slobodna Evropa (RSE) Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike.

RGZ najavio otpuštanje, pa premeštanje ugovoraca tokom štrajka

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) najavilo je otpuštanje radnika koji u zavodu rade po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u službama u kojima je u toku štrajk, a onda novim dopisom obavestilo da će ovi radnici ipak aneksima ugovora biti upućeni u službe katastra koje ne štrajkuju.

Nova presuda Miškovićima u utorak, 5. marta

Specijalni sud u Beogradu izreći će prvostepenu presudu vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima u utorak 5. marta.

Sindikat "Trepče" poziva međunarodnu zajednicu da zaštiti njihova prava

Jedinstvena organizacija sindikata (JOS) "Trepča" saopštila je da su vlasti u Prištini, oktobra 2016, jednostrano usvojile Zakon o "Trepči" bez učešća predstavnika rukovodstva i sindikata, kao i da su isto to uradile stavljajuči na snagu novi Statut "Trepče", zbog čega su poručili da će braniti svoju imovinu.

Lošom organizacijom sistem koči najbolje đake

Kreatori kalendara tamičenja iz Ministarstva prosvete godinama unazad sprečavaju jedan broj najuspešnijih učenika da testiraju svoje znanje iz različitih oblasti, jer, s jedne strane postavljaju ograničenje da se učenik može takmičiti najviše iz dva nastavna predmeta i jedne vannastavne aktivnosti, a druge, ne vode računa o preklapanju datuma održavanja takmičenja, čak i kada je reč o srodnim predmetima.

Budžet Srbije u suficitu 32 milijarde dinara

Budžet Srbije je na kraju 2018. godine imao suficit od oko 32 milijarde dinara jer su prihodi iznosili više od 1.179 milijardi, a rashodi 1.147 milijardi dinara, objavilo je Ministarsrvo finansija.

Srbija šesta u svetu po porastu broja obolelih od malih boginja

Srbija se nalazi na šestom mestu na listi deset zemalja sa najvećim povećanjem slučajeva malih boginja između 2017. i 2018, saopštio je UNICEF upozoravajući da alarmantno globalno povećanje slučajeva malih boginja predstavlja sve veću opasnost za decu.

Pilot - najplaćenija profesija u Srbiji

Prosečna zarada u Srbiji prošle godine iznosila je 49.650 dinara neto (420 evra), što je za 25 evra više nego 2017. godine, a lideri po platama bili su zaposleni u vazdušnom saobraćaju.