Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Nacionalna laboratorija za mleko dobija akreditaciju

Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka dobiće u petak ili u ponedeljak akreditaciju, a sa izmenama Zakona o bezbednosti hrane i status referentne laboratorije u državi, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Uhapšeni zbog krijumčarenja Somalijaca iz Crne Gore u Srbiju

A. M. (23) iz Avganistana, R. H. (34) i S. B. (27) iz Tutina uhapšeni su zbog sumnje da su od maja do avgusta ove godine krijučarili državljane Somalije iz Crne Gore u Srbiju, ali i da su organizovali njihovo dalje prebacivanje ka zemljama Evropske unije.

Kesić na poziv Studija B: Prijatno i sram vas bilo

Novinar i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić primio je telefonski poziv sa Studija B, gde ga pozivaju na televizijski duel u emisiji "Panorama", a u kojem bi, osim njega, gost bio i urednik tabloida "Informer" Dragan J. Vučićević.

Strože kazne rasterale ulične prodavce petardi

Zakon o javnom redu i miru koji je na snazi od marta ove godine predviđa kazne od 50.000 do 100.000 dinara za one koji paljenjem i bacanjem petardi i druge pirotehnike remete mir sugrađanima, a ovo će biti prvi doček Nove godine na kom se ovi propisi primenjuju.

Mirjana Karanović i Duško Vujošević o održanoj protestnoj šetnji

Košarkaški trener Duško Vujošević izjavo je da nakon svega nije siguran oko toga ko je bio stvarni organizator subotnje protestne šetnje "Stop krvavim košuljama" održane u Beogradu, dok je glumica Mirjana Karanović kazala da nije bilo u redu to što je njihov dolazak na taj skup bio uslovljen nečijim nedolaskom.

VIDEO: Protest "Mame su ljute" 15. decembra ispred Vlade Srbije

Inicijativa "Mame su zakon" u subotu, 15. decembra održaće protest ispred Vlade Srbije, jer država i dalje ne rešava problem mama i trudnica oštećenih donošenjem Zakona o finansijskoj porodici sa decom, najavila je poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

Kuburovićeva traži da osuđeni pred Tribunalom služe kazne u Srbiji

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je, na sednici Saveta bezbednosti UN povodom šestomesečnog izveštaja o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, da Tribunal, koji je decembra prošle godine završio svoj mandat, nije ostvario svrhu svog osnivanja, niti je odgovorio na niz ključnih pitanja. Zatražila je da osuđeni u Hagu služe kaznu u Srbiji.

Zaposleni u katastru odložili štrajk za ponedeljak

U svim organizacionim jedinicama Republičkog geodetskog zavoda u ponedeljak, 17. decembra počeće štrajk zbog ugroženog materijalnog položaja zaposlenih, saopštili su Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat "Nezavisnost" RGZ-a.