Sirija: Više od 50 mrtvih u napadima na bolnice i škole

Ujedinjene nacije saopštile su da je u napadima na najmanje pet medicinskih ustanova i dve škole na severu Sirije ubijeno skoro 50 civila, među kojima ima i dece.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izrazio je zabrinutost zbog takvih izveštaja i te napade smatra "očiglednim kršenjem međunarodnog prava", izjavio je njegov portparol Farhan Hak.

"Generalni sekretar je duboko zabrinut zbog izveštaja o raketnim napadima na najmanje pet medicinskih ustanova i dve škole u Alepu i Idlibu, u kojima je ubijeno skoro 50 civila, među kojima i deca, a mnogi su ranjeni", rekao je portparol Hak.

Takvi napadi predstavljaju kršenje međunarodnog prava, istakao je on, dodajući da oni takođe "bacaju senku na obaveze preuzete na sastanku Međunarodne grupe podrške Siriji u Minhenu 11. februara".

Nešto ranije, šef Unicefa Entoni Lejk saopštio je da je užasnut izveštajima o napadima na četiri medicinske ustanove u Siriji, od kojih dve podržava ta agencija UN. Lejk je naveo da je jedna od tih ustanova dečija bolnica i porodilište, gde su navodno poginula i deca, a na desetine osoba je evakuisano.

Dva napada su se odigrala u Azazu, gradu na severu zemlje, a ostala dva u provinciji Idlib, gde je navodno jedna bolnica pogođena četiri puta, dodao je Lejk.

On je naveo da postoje izveštaji i da su dve škole napadnute u Azazu i da je šestoro dece navodno ubijeno.

Autor: Tanjug

Foto: Getty/Mujahed Abul Joud

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet