VIDEO: Lažiranim snimcima prevarili ljude širom sveta

Serija nameštenih video-snimaka, koje je producirala nezavisna australijska kompanija, prikupila je više od 200 miliona pregleda, privukla pažnju ljudi širom sveta i izazvala brojne polemike o autentičnosti snimaka.

Čelnici produkcijskog studija "The Woolshed Company" priznali su da su mnoge popularne snimke, koji su se pojavili protekle dve godine na internetu, zapravo oni snimili i lažirali. Kompanija je napravila osam snimaka tokom dve godine, koji su prikupili više od 200 miliona pregleda u 180 zemalja.

Neki od najuspešnijih snimaka su: Lightning almost strikes girl in Sydney!!! Boyfriend's reaction is priceless (60 miliona pregleda), GoPro: Man Fights Off Great White Shark In Sydney Harbour (34 miliona), USA vs JAPAN - Ultimate Selfie Stick Fight (21 milion) i Snowboarder Girl Chased By Bear - I Was Singing Rihanna Work And Didn't Know It Was Behind Me!.

Studio "The Woolshed company" objavio je kratki snimak u kom se priznaje da su protekle dve godine pravili snimke u okviru nečega što su nazvali "The Viral Experiment".

Kompanija čiji su snimci stekli veliku popularnost bez ikakve medijske podrške ili promocija, istakla je da su brojne debate o autentičnosti snimaka samo podstakle još veći broj pregleda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet