Pučiste sahranjuju na "groblju za izdajice"

Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas odredio je prostor za "groblje za izdajice", gde će građani moći da "proklinju pučiste".

Posle pokušaja puča 15. jula, u kojem je poginulo 246 ljudi, uključujući veliki broj policajaca i civila, groblja širom Turske odbijaju da sahrane one koji su kovali zaveru protiv vlade u Ankari, prenosi sajt RT.

U pokušaju da reši taj problem, gradonačelnik opštine Istanbul Kadir Topbas je naložio da se odredi lokacija na kojoj će se sahranjivati, kako je rekao, izdajice, i gde će "prolaznici proklinjati one koji su tu sahranjeni".

"Naložio sam da se rezerviše lokacija i da se to zove 'groblje za izdajice", rekao je Topbas u obraćanju grupi vladinih pristalica na istanbulskog trga Taksim.

"Svako ko prolazi pored tog mesta će ih proklinjati i oni neće moći mirno da počivaju u svojim grobovima", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da čak i groblje bezimenih u Istanbulu, gradu sa 15 miliona stanovnika, nije pogodno mesto za sahranjivanje pučista, koji bi tu bili sahranjeni uz neke vernike.

"Smatram da ih ništa neće spasiti od pakla. Moramo da im svet učinimo nepodnošljivim", rekao je Topbas obraćajući se demonstrantima na Taksimu.

  • Kristina

    22.07.2016 09:13
    Ok imamo novog Hitlera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet