VIDEO: Prva dama demonstrirala protiv muža

Prva dama Islanda Dorit Musef učinila je neobičan korak za svet politike i pridružila se demonstrantima protiv državnog vrha, kome pripada i njen muž.
Prva dama Islanda Dorit Musef učinila je neobičan korak za svet politike i pridružila se demonstrantima protiv državnog vrha, kome pripada i njen muž.

Na Islandu je juče po rasporedu bilo otvaranje jesenjeg zasedanja nacionalnog parlamenta, a prema tradiciji, državni vrh to obeležava odlaskom na misu u katedrali Domkirkjan u Rejkjaviku, prenose mediji.

Njih je ispred katedrale dočekalo nekoliko hiljada ljudi, koji su zahtevali hitne korekcije zakona koji otežavaju ionako tešku ekonomsku situaciju u zemlji. Demonstranti su svoje nezadovoljstvo političkim vođstvom države pokazali gađanjem povorke jajima i jogurtom, a jedan državnik je pogođen direktno u glavu.

Na opšte iznenađenje svih, umesto da se sakrije iza svog muža, predsednika Olafura Ragnara Grimsona, prva dama Dorit Musef je preskočila ogradu i prišla demonstrantima. Ovaj potez je okupljene ljude u prvi mah zbunio, a zatim je usledio aplauz.

 

  • Jan Chi

    06.10.2011 13:29
    jaje na oko
    To je ona uradila da ne bi dobila jaje u oko!
  • No Name

    06.10.2011 06:08
    Jogurt
    "gađanjem povorke jajima i jogurtom" i tu počinje jogurt revolucija. Ništa bez jogurta :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet