Kurdi ubili 24 turska vojnika

Kurdski pobunjenici ubili su rano jutros 24 turska vojnika i 18 ranili u napadima na jugoistoku Turske.

Kurdski pobunjenici ubili su rano jutros 21 turskog vojnika i  18 ranili u napadima na jugoistoku Turske.

Pripadnici Radničke partije Kurdistana otvorili su vatru iz automatskog oružja na vojne punktove u provinciji Hakari, koja se graniči sa Irakom. Lokalni mediji su izvestili da je istovremeno izvedeno više napada.

Dan ranije, u eksploziji bombe, postavljene pored puta na jugoistoku Turske poginulo je pet policajca i troje civila, među kojima i jedna dvogodišnja devojčica. Eksplozija se dogodila u oblasti Gurojmak u pokrajini Bitlis, u trenutku kada je policijsko vozilo prolazilo pored mesta na kome je bila postavljena eksplozivna naprava.

  • semtex

    20.10.2011 05:20
    prepoznavanje
    To je danas legitiman nacin dolaska do drzavnosti...samo jos Amerikanci da ih prepoznaju.
  • Realnost

    19.10.2011 13:57
    ozbiljno?
    Udar na Tusku, znaci udar na cijeli Islamski svijet. Onoga trenutka kada se napadne Turska to znaci, svetski rat, bez milosti bez icega, i onako je islamski svijet ogorcen na Evropu, Ameriku.

    Totalno pogresno...
  • Novosadjanin

    19.10.2011 08:22
    principi
    Pod hitno bombardovati Tursku. Osnovati nezavisni Kurdistan radi stabilnosti u regionu. Uspostaviti diplomatske veze i ponuditi pomoć Turskoj u pregovorima i prihvatanju nove realnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet