VIDEO: Reklama za šampon sa Hitlerom uvreda za Jevreje

Turska reklama za šampon, u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler, izazvala je negodovanje i bes kod jevrejskih grupa širom sveta koje su pozvale da se reklama odmah povuče.

Turska reklama za šampon, u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler, izazvala je negodovanje i bes kod jevrejskih grupa širom sveta koje su pozvale da se reklama odmah povuče.

"Potpuno je nedopustivo da se u te svrhe koristi Hitler, koji je jasan primer okrutnosti i divljaštva", navodi se u saopštenju turske Jevrejske zajednice povodom reklame od 12 sekundi , prikazanoj prošle nedelje. Reklama za muški šampon "Biomen" prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma, pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod, koji je "100 posto muški". "Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon", kaže on u reklami.

Jevrejske organizacije u Turskoj zatražile su od reklamne agencije da povuče reklamu. Korišćenje Hitlera "koji je bio odgovoran za masovno ubistvo šest miliona Jevreja i milione drugih u Holokaustu da prodaje šampon je gnusan i bedan marketinški potez", rekao je direktor Lige koja se bori protiv antisemitizma i koja se nalazi u SAD-u Abraham H. Foksman. "To je poruga na sećanje na one koji su nastradali u Holokaustu, one koji su preživeli i one koji su se borili da pobede Naciste", dodao je Foksman, koji je preživeo Holokaust.

  • NS

    26.03.2012 13:11
    Uvreda?
    Meni ovo pre izgleda kao ismevanje Hitlera,a ne velicanje.....
  • ZoranNS

    26.03.2012 13:09
    Kako su uvredeljivi
    Kako ih ne vređa istiskivanje Palestinaca iz svojih domova, ovo je već postala tiranija nad celim svetom. Još samo da zarate sa Iranom i gotovo.
  • сепса

    26.03.2012 12:14
    реклама је баш cool

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet