Protesti protiv Vlade Crne Gore

U nekoliko gradova Crne Gore danas su održani lokalni protesti protiv Vlade Crne Gore u pripremi za novi masovni protest u Podgorici.
U nekoliko gradova Crne Gore danas su održani lokalni protesti protiv Vlade Crne Gore u pripremi za novi masovni protest u Podgorici.

Na protestima u Beranama, Pljevljima i na Cetinju učestvovalo je po nekoliko stotina građana, a najviše nezadovoljstva je iskazano zbog propasti fabrika, zbog čega je veliki broj radnika ostao bez posla.

Organizatori dosadašnja dva protesta protiv politike Vlade Crne Gore - Unija slobodnih sindikata Crne Gore i podgorička nevladina organziacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, danas su zakazali novi protest u Podgorici za subotu, 5. maj. Ranije je najavljeno da će na trećem velikom protestu učesnici tražiti ostavku vlade Igora Lukšića.

Do sada su na poziv dveju organizacija održana dva protesta - 21. januara i 18. marta, a učestvovale su hiljade građana nezadovoljnih ekonomsko-socijalnim  prilikama u Crnoj Gori.

Na današnjem protestu ispred bivše fabrike frižidera "Obod" na Cetinju, položen je venac na čijoj traci piše da bivši radnici žale za tim nekada uspešnim preduzećem.

Učesnici su na protestu u Beranama uzvikivali "Lopovi, lopovi!", a povici "Milo lopove!" bili su upućeni predsedniku vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću.

Na protestu u Pljevljima bio je transparent "Pljevlja - opljačkana kolonija Podgorice", što je aluzija na to da Crna Gora "eksploatiše" šumsko i rudno bogatstvo Pljevalja, a ne ulaže dovoljno u razvoj tog grada.

  • 27.04.2012 20:11
    Kod nas je još i gore stanje. Šta li samo mi čekamo?
    Još verujemo u predizborne bajke, nikako da odrastemo.
  • Sima Strahota

    27.04.2012 18:26
    Za sve ce okriviti Srbiju
    Sada ce Milo & Co. da opletu po Srbiji kako organizuje i huska strajkace i pozvace evropsku zajednicu da ih zastiti od Srbije. Sve kredite kod naroda su potrosli, jos im samo mrznja prema (bivsoj) braci ostaje kao argument. Najvaznije u ovom trenutku je da ih Srbija ignorise totalno, bilo kakav komentar ce biti koriscen kao "napad na suverenu CG".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet