Zbog loše injekcije odložena tri pogubljenja

Viši sud u Oklahomi odložio je tri pogubljenja, nakon što su zatvorske ustanove ove sedmice dobile pogrešan sastojak za pripremanje smrtonosne injekcije.

Viši sud u Oklahomi odložio je tri pogubljenja, nakon što su zatvorske ustanove ove sedmice dobile pogrešan sastojak za pripremanje smrtonosne injekcije.

Sud je, kao najviša sudska instanca u Oklahomi, odobrio zahtev i odlaganje pogubljenja na neodređeni period za Ričarda Glosipa, Bendžamina Koula i Džona Meriona Granta.

Glavni pravobranilac Oklahome Skot Pruit zatražio je odlaganje izvršenja svih smrtnih kazni dok se ne proveri zašto je Uprava za izvršenje zatvorskih sankcija Oklahome umesto kalijum hlorida dobila isporuku kalijum acetata za pripremu smrtonosne injekcije samo nekoliko sati pre nego što je u sredu Glosip trebalo da bude pogubljen. Pruit se obratio sudu ubrzo pošto je guvernerka Oklahome Meri Felin u zadnji čas odlučila da se odloži pogubljenje 52-godišnjeg Glosipa, osuđenog za ubistvo njegovog poslodavca, vlasnika motela, kom je do sada tri puta odlagano pogubljenje.

Novo pogubljenje Glosipa zakazano je za 6. novembar. Koul je trebalo da bude pogubljen 7. oktobra, a Grant 28. oktobra.

Sud u Oklahomi naložio je pravobranilaštvu da nastavi da dostavlja svakih 30 dana izveštaje o svim promenama u protokolu za pogubljenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet