Ahmadinežad: Kule bliznakinje nisu srušili avioni

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je da je kao inženjer siguran da avioni nisu mogli da sruše "kule bliznakinje" u Njujorku, u napadu 11. septembra 2001. godine.
Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je da je kao inženjer siguran da avioni nisu mogli da sruše "kule bliznakinje" u Njujorku, u napadu 11. septembra 2001. godine. Ahmadinežad je u intervjuu za agenciju Asošijeted pres rekao da je nemoguće da su dva aviona srušila kule samo udarivši u njih i da je sigurno bilo neke vrste planirane eksplozije.

Iranski predsednik nije, međutim, rekao da su SAD izvele nesreću, ali je dodao da ima pitanja koja svet treba da reši i da onih koji sumnjaju ima i u SAD. Na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Ahmadinežad je terorističke napade na Njujork i Vašington nazvao "izgovorom" za američke napade na Irak i Avganistan, a diplomate više zapadnih zemalja i SAD su tokom njegovog govora napustile sednicu.

Ahmadinežad je američkoj agenciji izjavio da smatra da nije isteklo vreme za Iran i SAD da poprave svoje loše odnose. Američki predsednik Barak Obama još uvek može da pokuša da unapredi odnose posle 30 godina neprijateljstva, rekao je iranski predsednik, dodajući da je spreman da se sastane sa američkim kolegom i da bi Generalna skupština UN ove sedmice bila dobra prilika za to. Dve zemlje bi, prema njegovim rečima, mogle da saradjuju u nekoliko oblasti, uključujući obaveštajne službe, i mogle bi da razgovaraju o spornom nuklearnom programu Teherana.
  • zoran

    23.09.2011 14:22
    jao
    To nije svatio samo ko nije hteo.
  • Gillan

    23.09.2011 12:30
    @Janko
    Koliko su tom gore nasi politicari platili da zmuri, evo, vec 25 godina? :D
  • janko

    23.09.2011 11:54
    @Jo @janko
    prvo procitaj prvu zapoved bozju. drugo, onaj od gore sve vidi i nagradjuje (zar vi dole to niste osetili pa se jadni raduju i nasladjujete. nije vam dosta opomene, valjda. trece, ne zeli nikome zlo, jer sto vidis i zelis drugome, ocekuj na sebi.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet