Žitište: Obustavljena prodaja imovine "BG Mibras"

Odložena je prodaja imovine firme "BG Mibras" iz Beograda, koja je dve godine poslovala u pogonima i na farmama nekadašnjeg žitištanskog giganta "Agroživa".

Javni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju imovine "BG Mibras" za danas, ali je bio obavezan da postupak prekine, jer je nadležni sud u Beogradu 16. septembra doneo privremenu meru prethodnog stečajnog postupka.

"U skladu sa zakonskim odredbama od tog datuma bio sam u obavezi da prekinem postupak, što je i učinjeno. Privremena mera još uvek ne znači da će stečajni postupak biti i otvoren, i moguće je da se vrati postupak izvršenja", kaže Nikolić za "Zrenjaninski.com".

Prodaja je bila zakazana za klanicu u Žitištu, čija je procenjena vrednost 50 miliona dinara, a na listi su bile i inkubatorska stanica i živinarska farma u Torku, imovina u banatskom Doru i Tordi, kao i oko 2.500 pokretnih stvari.

Privremena mera prethodnog stečajnog postupka tumači se kao pokušaj da se kroz stečaj postigne bolja cena za imovinu ove firme, nego što bi se ostvarilo kroz prodaju preko izvršitelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina