Subotica: Isti kadar SPO direktor u dva javna preduzeća

Nikola Pajić iz Sombora u februaru je imenovan za v. d. direktora subotičkog "Dimničara", a nedavno i na čelno mesto u somborsko JKP "Čistoća". Predsednik skupštine grada Ilija Maravić kazao je da je ovo skandalozna pojava.
Nikola Pajić iz Sombora u februaru je imenovan za v. d. direktora subotičkog "Dimničara", a nedavno i na čelno mesto u somborsko JKP "Čistoća". Predsednik skupštine grada Ilija Maravić kazao je da je ovo skandalozna pojava.

- Gradska skupština će se na prvoj narednoj sednici pozabaviti ovim pitanjem. Prilikom predloga i imenovanja v. d. direktora JKP u februaru, poštovali smo koalicioni sporazum i nismo se puno upuštali u pojedinosti i razloge predloga članica naše koalicije - kaže Maravić.

V. d. direktora "Dimničara" Nikola Pajić izjavio je da je "sticajem okolnosti" u Somboru nedavno izabran za v. d. direktora i pre nego što je u Subotici razrešen funkcije.

- Sve je bilo iznenada. Nisam imao vremena da razmišljam i prihvatio sam ponudu odbornika Sombora. O tome sam obavestio Subotičane i očekujem da me uskoro razreše funkcije rukovodioca u "Dimničaru" - kaže Pajić.

On napominje da je do imenovanja za v. d. direktora u Subotici bio rukovodilac u somborskoj "Čistoći", ali je "radno mesto stavio u mirovanje".

- Putne troškove za dolazak u Suboticu na posao ne naplaćujem od 20 juna, a u "Dimničaru" sam za ovih nekoliko meseci rešio brojne probleme - dodao je Pajić. Razlozi zbog čega je subotički SPO, kao članica vladajuće koalicije kojoj je pripalo ovo JKP, za v. d. direktora predložilo člana iz Sombora, a ne Subotice, nisu poznati.

  • Radule

    04.07.2014 12:03
    @ZoranNS i opomenuti, neuspešni stečajni upravnik
    Nisam zaboravio Kanadu, ja i dalje više verujem onom koga poznajem nego tebi!

    Izgleda si ti "zaboravio" da odgovoriš na SVA pitanja iz prethodnog komentara. Je li u pitanju demencija ili nedostatak argumenata?
    Hoćeš da ih OPET ponavljam, ili ćeš i dalje da se praviš lud?
    Vidim da si pismen, prema tome pročitaj šta sam te pitao, i ako imaš KONKRETAN I SMISLEN ODGOVOR, POTKREPLJEN ARGUMENTIMA na sva ta pitanja, ti onda odgovori! U suprotnom ćuti! Kad ga god pomeneš, a da ja to pročitam, ista pitanja ću ti postavljati! Obećavam da ću biti uporan! Povremeno ću ti dodati i neka nova, za razonudu.

    Kao što rekoh, odgovori NA NAČIN kao što sam ti rekao pre bilo kakvog novog pisanja.

    Nastavićemo se na drugom članku. Pozdrav.
  • ZoranNS

    03.07.2014 19:27
    Radule - @ZoranNS i Radulović
    Radule zaboravio si Kanadu, ja ti rekoh da je istina što govoriš o Kanadi Radulović NIKADA ne bi mogao biti: "Savetnik je Asocijacije za mala i srednja preduzeća za poreski sistem. Stručni saradnik Saveta Evrope, OEBS-a, Ambasade SAD, GIZ-a, NALED-a. Finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu. Zajedno sa timom eksperata drži treninge za tužioce, policijske inspektore za privredni kriminal, radne grupe i druge državne organe na temu privrednog kriminala i zloupotreba u stečaju, privatizaciji i na berzi." Inače žao mi je, u ovoj raspravi ne pomaže ni da čovek nacrta stvari.
  • Radule

    03.07.2014 12:46
    @ZoranNS i Radulović
    E sad si me sve demantovao i sve ti verujem. Kako da ne!

    Ne interesuje mene tvoj "zvaničan izvor", već TVOJ odgovor na ono što sam te pitao!

    Nisam te pitao o njegovoj ženi ništa što se ne tiče njegovog poštenja, koje braniš bez dokaza. Tako da ipak moraš odgovoriti na pitanja:
    "Možda da objasniš kako mu je supruga vodila sve stečajne postupke, NEUSPEŠNE, naravno? Znači da su u svoja 4 zida rasturili koliko ono firmi? Koliko je tu radnika ostalo bez hleba? To nije zloupotreba položaja, zar ne?
    KOJI stečajni postupak mu je bio uspešan? Po radnike i firmu, ne po njegovu porodičnu finansijsku situaciju."

    Ne pominjem ja njegovu suprugu u bilo kom kontekstu koji se ne tiče njega samoga! Nisam ti ni tražio bilo koji podatak o njegovoj supruzi, već samo onaj: Da li je ON SVE stečajne postupke dao supruzi na vođenje i da li je time prekršio zakon i SVE moralne norme?
    Nije teško, ako hoćeš da odgovoriš!

    Zašto od mene tražiš podatke koje ja tražim od tebe? Navedi MAKAR JEDAN uspešan stečajni postupak! Uspešan za radnike i firmu, ne za njega i porodicu! Ne bi trebalo da bude teško, zar ne?

    Radnici firme NE ZNAJU kako se vodi firma, ali odlično ZNAJU šta se u firmi dešava. Po tome ispada da i taj stečajni upravnik NE ZNA kako se vodi firma!

    Da li je ono baš ON dobio opomenu za NESTRUČNO vođenje stečajnog postupka? Posle toga su krenule i te "kontrole"!

    Hajde, zapetljavaj se još više, ali daj neki smislen odgovor! Imam ja još toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.