Bojan Pajtić: Dosta sam bio premijer Vojvodine

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio da se neće kandidovati za predsednika vojvođanske vlade na narednim pokrajinskim izborima 2016. godine.
Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio da se neće kandidovati za predsednika vojvođanske vlade na narednim pokrajinskim izborima 2016. godine.

Pajtić, koji je i predsednik Demokratske stranke, rekao je da je sasvim dovoljno to što je na mestu predsednika pokrajinske vlade bio u tri mandata i da misli da ima dosta kvalitetnih ljudi koji tu funkciju mogu da preuzmu.

"Proleće 2016. godine biće sasvim drugačije doba i period kada će biti sasvim drugačije raspoloženje ogromne većine građana, nego što je to možda bilo samo pre nekoliko meseci i nemam nikakvu dilemu oko toga da će neko iz Demokratske stranke biti ponovo predsednik pokrajinske vlade", rekao je Pajtić. On smatra da će slična koalicija kakva je sada biti i posle izbora 2016. godine, te da će i tada DS biti vladajuća stranka u Pokrajini, ali sa drugačijim personalnim sastavom.

Prema njegovim rečima, koalicija koja je izabrana na izborima 2012. godine u AP Vojvodini ima i pravo i nameru da do 2016. godine obavlja posao za koji je na izborima dobila mandat od birača. Kada je reč o pregovorima koje vode DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska stranka o rekonstrukciji pokrajinske vlade, Pajtić je rekao da je tokom tih razgovora postignut visok stepen saglasnosti o pitanjima koja su principijelna i programska i koja se odnose na rad vlade, a da će se o resorima i personalnim rešenjima razgovarati narednih dana.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Dragoslav Petrović često u izjavama predstavnika LSV pominjan kao mogući kamen spoticanja u koaliciji i "relikt prošlosti", Pajtić je rekao da ne postoji zvaničan zahtev bilo koga koji bi govorio o kadrovskim rešenjima i o pojedinačnim pitanjima. Istupe u javnosti lidera LSV, Nenada Čanka, u kojima ga je kritikovao govoreći da "nema legitimitet" i da je "11 godina okružen nesposobnim kadrom", Pajtić je ocenio kao normalne primedbe političkih oponenata, i to ne samo ohih koji su u opoziciji nego i onih koji su u koaliciji, ali jesu konkurenti na izborima, čime pokušavaju da relativizuju rezultate koje je ostvarila vlada na čijem je on čelu.

Pajtić kaže da Savez vojvođanskih Mađara vidi kao deo vladajuće većine u Vojvodini, pojasnivši da su poslanici SVM "oduvek glasali za sve predloge Pokrajinske vlade", a da je postojala određena zadrška kada je reč o glasanju za pojedine stranačke predloge. "Ne vidim da postoji politička alternativa za SVM, osim koalicije koja u ovom trenutku postoji u Pokrajini i ne vidim da je matematički ili politički moguće da SVM promeni stranu, odnosno, da pokuša da formira koaliciju koja je slična koaliciji na republičkom nivou", rekao je Pajtić.

Govoreći o predlogu da se u AP Vojvodini formira koncentraciona vlada, Pajtić je rekao da Demokratska stranka neće ulaziti u koncentracionu vladu sa Srpskom naprednom strankom ni pod jednim uslovom i da će radije otići u opoziciju nego u neki vid koalicije sa SNS, jer su naprednjaci po njemu, "doveli Srbiju na ivicu egzistencije" i, kako je rekao, "ni u jednoj oblasti, osim u nastavku procesa evrointegracija, ne isporučuju ni jedan deo koji bi bio zadovoljavajući".

  • ha haaaa

    06.10.2014 12:57
    ha ha
    stvarno.. nemojte da se šalite tako grubo sa nama :-)'nedostajaćete nam'
  • Mali Lala

    05.10.2014 18:15
    Jaoooo botovi!!!
    Dakle, providni ste do bola, matrica po kojoj kucate "komentare" je odavno provaljena. Samo, zao mi vas je jer ste u stanju da opljujete nekoga zato sto vam je neko obecao sto evra ili posao nakon vec nekih izbora. Nemam lepe reci Pajtica i zute, ali vasi SNS sefovi su jos gori, bavite se samo propagandom, kontrolom informacija, a bolji zivot samo na RTSu...
  • 05.10.2014 17:40
    Nikoleta - ehej
    Da li si mislila na Knezevica ?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.