Novosađanka nakon deljenja slike sa protesta dobija protezu za nogu

Dugogodišnja paraolimpijska reprezentativna u plivanju Gorica Grlica iz Novog Sada mogla bi uskoro da dobije protezu za svoju desnu nogu, nakon što je njena fotografija sa "Protesta protiv diktature" postala veoma deljena na društvenim mrežama.
"Danas" piše da je sve počelo kada je novinar Dejan Jeremić na društvenim mrežama podelio sliku žene bez jedne noge na štakama, koja svakodnevno učestvuje na građanskim protestima u Novom Sadu. Fotografija je istog momenta počela da se masovno "šeruje" i "ritvituje", uz reči podrške i divljenja. 
 
"Do mene je stigla fotografija koja je najupečatljivije dokazivala dokle smo došli. Hrabra žena bez noge na protestu protiv beznađa. Slika Srbije koja demistifikuje moralnog i političkog invalida koji upravlja našim životima. Morao sam da saznam ko je žena s fotografije i u tome mi je pomogla Vaša Novosađanka Bojana Vatić koja takođe danima protestuje ulicama Novog Sada. Imao sam obavezu da tu fotografiju podelim. I ljudsku i profesionalnu", ispričao je Jeremić za 021.rs.
 
Posle objavljivanja fotografije, Jeremića je kontaktirala osoba iz inostranstva koja ga prati na društvenim mrežama. Predstavila se kao Nevenka Helac i izrazila želju da pomogne Gorici. Nakon što je pronašao Novosađanku, rekao joj je o čemu se radi i da postoji žena koja bi volela da joj pomogne. 
 
 
Grlica je objasnila kakva joj je proteza potrebna, ona sa kojom bi pored hodanja mogla da trči i da pliva. Ipak, taj tip proteze košta 25.000 evra, što Helac ne može u potpunosti da isplati zbog čega je na švedskom sajtu za humanitarne akcije otvorila profil i apelovala na našu dijasporu da prikupi preostali novac za ortopedsko pomagalo.
 
"Moj san je da jednoga dana ponovo mogu da trčim i plivam, što bi mi takva proteza sigurno omogućila", poručila je Gorica.
 
Kako je dodala, nada se da će deljenje slike doprineti tome da još više ljudi izađe na proteste i da ne odustaje od borbe - ni na ulicama, ali ni u životu. 
  • neko

    29.04.2017 22:56
    Divim ti se .
  • Lusi NS

    29.04.2017 22:35
    AV dao pola miliona eura za izgradnju crkve u CG.
  • Nesa

    29.04.2017 22:12
    Sta reci a ne zanemeti
    Nije problem proteza problem je ukljuciti invalide sa ili bez proteze u normalan socijalni zivot a to je u Smrdiji nemoguce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti