Tržnici u nadležnost i pijaca u Kamenici

"Tržnica" će, po svemu sudeći, dobiti u nadležnost i pijacu u Sremskoj Kamenici.

"Tržnica" će, po svemu sudeći, dobiti u nadležnost i pijacu u Sremskoj Kamenici.

U saopštenju Gradske uprave navodi se da je obezbeđeno 20 prodajnih tezgi koje bi trebalo da budu postavljene na mestu stare pijace. Tezge će besplatno moći da koriste raniji zakupci, a neće im biti naplaćeno ni zauzeće javne površine.

U saopštenju se dodaje da je Grad preduzeo ove mere "kako bi izašao u susret Kameničanima, dok ne bude izgrađena nova pijaca kojom će upravljati Tržnica".

Predsednik Mesne zajednice u Sremskoj Kamenici Damir Zobenica rekao je za Radio 021 da će tokom vikenda biti napravljen raspored tezgi i da bi privremena pijaca trebalo da počne da radi najkasnije u sredu.

Nova pijaca, kako je naveo, gradiće će u Ulici Marka Oreškovića. Taj projekat biće realizovan do kraja godine. (D.B)

  • djordje

    18.04.2011 21:12
    KOJI CRNI PROIZVODJACI???? PA NA TOJ PIJACI SU SVE SAMI PREPRODAVCI KOJI DRZE MONOPOL NAD VOCEM I POVRCEM!!! NIJE NI CUDO STO VECINA KAMENCANA BOJKOTUJE PIJACU ZBOG CENA. ODE NA LIMANSKU KUPI SVE 20% JEFTINIJE I JOS KAD PLATI GORIVO OSTANE MU NOVACA. PROIZVODJACI MOGU DA SE NABROJE NA PRSTE J E D N E RUKE!!!!SVE OSTALO JE SVERC!!!
  • Anonimus

    17.04.2011 14:25
    Proizvodjaci ostali bez tezgi
    Poljoprivredni proizvodjaci koji redovno placaju porez i izmiruju sve obaveze prema drzavi imali su do sada po jednu celu tezgu, redovno placali obaveze M.Z. na novoj pijaci imaju sada pola tezge. Ovim im je nanesena velika nepravda jer su u igru usli ljudi koji nikad nisu imali tezgu na kamenickoj pijaci, a ljude proizvodjace su bacili u cosak. Zahvaljujemo se predseniku M.Z.Kamenica i trznici Novi Sad.
  • 08.04.2011 22:24
    Nemojte da zurite sa pijacom u Kamenici
    Kao stari kamencan kazem Vam da tek negde 30% kamencana ide na pijacu u Kamenici i to vikendom. Svi koriste usluge gradskih pijaca i to prevenstveno Limanske i Futoske. Iz tih razloga Vam kazem i sledece, ako pravite novu pijacu, onda nemojte da zurite da isto ne skarabudzite. Kao prvo morate resiti prilaz istoj, sa velikim brojem parking mesta, jer je i sada u Marka Oreskovica ulici zakrcenje zbog MZ. Takodje, pitanje uredjenja, cistoce, pranja, odrzavanja... Takodje, prodavci na kamenickoj pijaci nisu starosedeoci, to su mahom dodjosi, izbeglice..., koji dosta problematicno odrazavaju tezge i celu sadasnju pijacu uopste. Takodje greota bi bilo na tom mestu napraviti pijacu, bez drugih sadrzaja: sportskih, kulturnih... I veliki broj ostalih stvari treba imati u vidu pre samog pocetka gradnje pijace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti