Recept dana: Sladoled od šumskih jagoda ili banana

Propasirati 500 grama dobro opranih šumskih jagoda.

U pasiranu masu staviti sok od jedne pomorandže ili sok od dva limuna. Zasebno rastopiti 350 grama šećera sa pola litra vode, staviti na šporet i kuvati. Ukuvani sirup skinuti sa šporeta i prohladiti, pa dodati pasiranu masu od jagoda, a tome dodati i jedan deci ulupane sveže pavlake, pa sve dobro izmešati.

Ostaviti sladoled na ledu najmanje jedan do dva sata.

Kad jagoda nema, može se propasirati 500 grama banana i u banane dodati sok od pomorandže, te postupiti dalje po receptu.

Sladoled služiti u staklenim posudama.

Autor: 021.rs

  • Sumske jagode

    12.04.2016 19:19
    *_*
    Njaaam, njaaam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.