Sedam korisnih saveta u kuhinji

Da li tek učite o kuvanju ili ste znalac, poneki savet uvek bude koristan. Da li je reč o kuvanju ili pripremi stola, sigurno će vam naredni saveti poslužiti u nekim situacijama.
1. Ako vam jelo zagori, preručite ga u drugu poseudu, pa ga posle pet minuta prekrijte jednom čistom mokrom krpom. Kada se krpa osuši, ponovo je ovlažite i stavite preko posude s jelom. Pošto ovo uradite nekoliko puta, jelo će vam biti spašeno. Postoji i alternativa: šerpu odmah skinite s ringle i stavite je sa prevrnutim poklopcem pod česmu, te pustite da voda curi petnaestak minuta. Posle ovoga, jelo treba preručiti u drugu posudu. Miris izgorenog više se neće osećati.
 
2. Jelo treba podgrevati stavljajući posudu sa jelom u neki veći sud u kome voda ključa. Ako ovako radite, jelo vam nikada neće zagoreti.
 
3. Ako su suhomesnati proizvodi (na primer šunka, suvo meso itd) preslani, treba prvo vodu u kojoj se meso barilo odliti i zameniti je drugom, vrelom vodom. Po potrebi, ovo se može ponoviti i više puta.
 
4. Da vam jaje pri kuvanju ne prska, stavite u vodu malo soli. Naprslo jaje neće iscuriti prilikom barenja ako u vodu stavite jednu kašičicu sirćeta.
 
5. Da biste lako odvojili kolače koji su vam se prilepili za plex, stavite plex sa kolačima iznad suda u kome ključa voda ili okrenite plex sa testom i uvijte ga mokrom krpom. Za nekoliko minuta, testo ćete moći lako da izvadite.
 
6. Crni luk, odmah posle čišćenja, treba staviti u hladnu vodu. Ona steže ulja koja se nalaze u njemu i sprečava izbijanje ljutine.
 
7. Tiganje i vatrostalne činije lako ćete oprati, bez obzira na to šta ste u njima pekli ako ih pre upotrebe obložite aluminijumskom folijom, koju ćete posle upotrebe baciti. Posuđe se lako opere, a kuhinja neće mirisati na zagorelo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.