Zbog čega treba jesti ljusku jajeta
Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo. Da li ste znali da je kalcijum oko 90 odsto sastava ljuske jajeta? Odlična je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli između 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 miligrama kalcijuma, a odličan izvor je ljuska jajeta.
Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta kako biste ubili sve bakterije. Ako i dalje niste uvereni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija.
Kada to uradite, sameljite ih u fini prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon toga, dodajte u jelo po izboru - samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.
Komentari 2
Zita
U ostalom, koga zanima istina o industriji jaja neka pogleda ovaj kratlki dokumentarac.
http://youtu.be/lk49AaXbZnI
pozdrav od ane
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar