Zbog čega treba jesti ljusku jajeta

Jaja su hranljiva, a uz to su i puna vitamina i minerala, poput vitamina A i B12 ili kalcijuma i cinka.

Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo. Da li ste znali da je kalcijum oko 90 odsto sastava ljuske jajeta? Odlična je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli između 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 miligrama kalcijuma, a odličan izvor je ljuska jajeta.

Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta kako biste ubili sve bakterije. Ako i dalje niste uvereni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija.

Kada to uradite, sameljite ih u fini prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon toga, dodajte u jelo po izboru - samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.

Teme

jaja
  • Zita

    18.10.2016 02:55
    Jaja su nezdrava i bez ljuske, a ljusku vam savetuju da kuvate dugo jer prolazi kroz kloaku - organ kokošaka koji je kombinacija čmara i vagine.
    U ostalom, koga zanima istina o industriji jaja neka pogleda ovaj kratlki dokumentarac.
    http://youtu.be/lk49AaXbZnI
  • pozdrav od ane

    17.10.2016 22:57
    zbog simbioze. Vlast jaje narod ljusku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.