Pivo dobro za holesterol

Novo istraživanje sa Univerziteta Penn State predstavljeno na American Heart Association-u, 2016. u Nju Orleansu, sugeriše da umereno konzumiranje piva može pomoći u održavanju nivoa "dobrog" HDL holesterola.

Naučnici su šest godina pratili oko 80.000 Kineza, rangiranih od onih koji apstiniraju od alkohola, preko umerenih do ekstremnih alkoholičara.  
 
Istraživanje je dokazalo da oni koji nikada ne piju imaju i manji nivo dobrog holesterola, dok su najbolje rezultate pokazivali oni koji su dnevno pili jednu do dve čaše alkohola.
 
Uz to, najbolju regulaciju, i najviši nivo dobrog holesterola imali su upravo oni koji su pili pivo. Na drugom mestu je vino, a tek potom žestina.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima