U čemu najviše uživaju hedonisti

U čemu najviše uživaju hedonisti i da li je hedonizam pronalaženje radosti u malim stvarima ili privilegija odbaranih? Ovu tajnu otkrivaju nam autentični hedonisti.
Rezač za šargarepu i štipaljku za pršutu ne poseduje baš svaka domaćica. Ovaj nesvakidašnji alat samo je deo inventara kuhinje autentičnih hedonista. Hrana se ovde sprema najviše pola sata, ali se u njoj uživa dosta duže.
 
"Kada pričamo o hrani, hedonizam najčešće posmatramo kroz malo sporiju konzumaciju hrane. Nekom može da bude hedonizam i neki fast fud sa ulice, ali pravi hedonizam podrazumeva da sedneš za sto, lagano, da nigde ne žuriš i jedeš sa razumevanjem", tvrdi Dragan Đorđević, predsednik Asocijacije autentičnih hedonista.
 
U vreme kada većina jede s nogu, hedonisti se suprotstavljaju tome. Zato se za njih često misli da su dokoni i bogati ljudi. "Mi smatramo da je svako rođenjem hedonista, s tim što neki se probude, neki se ne probude, pa ih mi budimo. Ali ni slučajno nije za odabrane, daleko bilo, jednostavno, nije elitizam. Hedonizam je za svakoga, svako treba da uživa u svom životu i najbolje je ako može da to podeli sa nekim, za nas je i hedonizam ako uspeš da podeliš sa nekim“, objašnjava ovaj hedonista.
 
Na prvom mestu vole da dele hranu, zatim piće, pa čokoladu. Važno im je da hrana lepo izgleda. Jedu bez osećaja krivice i straha od viška kilograma. Nemaju posebne rituale, ali ne dopuštaju sebi greške.
 
"Često ljudi ne znaju da jedu sa švedskog stola, kao što primetite. Kako? Tako što natrpaju sve živo, nose tanjir kao da će neko da im odnese hranu. Ako ste u bilo kom pristojnom hotelu i restoranu sa švedskim stolom, to ne nestane, ali ljudi odmah poređaju kao da će da nestane. Štos je da vi ustvari izaberete šta se vama jede od toga, ne da uzmete od svega po nešto, a neko voli od svega po nešto pa proba dok se ne onesvesti. A ja volim da izaberem nekoliko stvari i neka je švedski sto još dvadeset metara, jedem ono što mi se sviđa", kaže Đorđević.
 
Da bi uživanje bilo potpuno, hedonisti smatraju da je znanje jedan od važnih preduslova. Pre četiri godine osnovali su prvu Akademiju hedonističkih veština na svetu. Tu se održavaju časovi kuvanja, praljenja koktela, orijentalnog plesa, vina, čokolade...
 
"Mi to zovemo master klas gde vi za kratko vreme naučite nešto o tome što je vaš hednoizam. Na primer kokteli – vi nećete postati profesionalni barmen za sat i po, dva, dva i po, ne, vi ćete naučiti četiri osnovne tehnike kako se prave kokteli i posle možete da se folirate da pravite kod kuće da prepoznajete, itd“, objašnjava Đorđević, koji je i predavač.
 
Ipak, predavanje o pravljenju koktela ozbiljno je bar kada pogledate učitelja. Poput Antonija Banderasa u filmu Desperado, i ovaj ima svoj kofer. Samo što se u njemu ne krije oružje, već osnovni alat koji mora da poseduje svaki barmen. Nakon predavanja sledi polaganje ispita. Za uspešne studente stiže sertifikat, a ono što je važno nijedan ispit ne sme da bude naporan, jer je to suprotno načelima hedonizma. Uživanje je garantovano. U to smo se uverili i mi, jer od gostoljubivih hedonista ne možete se rastati. Naročito ako vas ubede da malo istražite sopstveni hedonizam. 
  • Veganka

    21.02.2017 22:58
    Kvazi elita
    Hedonizam je urbani eufemizam za ruralno "U se, na se, i poda se".
    Nema nikakve suštinske razlike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima