Eleven Madison Park najbolji restoran na svetu

Njujorški Eleven Madison Park proglašen je za najbolji restoran na svetu na svečanosti održanoj u Melburnu.
To je prvo takvo priznanje za restoran smešten u art deko zgradi s visokim plafonima koja gleda na njujorški Medison skver park. Restoran je prošle godine završio na trećem mestu, a najpoznatiji je po svom sezonskom meniju iz više delova kojim se slavi bogata istorijska i kulinarska tradicija Njujorka, objavio je organizator takmičenja Vilijem Rid Biznis Media.
 
Eleven Madison Park proglašen je i najboljim restoranom u Severnoj Americi za 2017. godinu.
 
Nagrade za najbolji restoran dodeljuju se već 15 godina, a određuju se glasovima Akademije koju čini više od hiljadu uticajnih kulinarskih pisaca i kritičara, kuvara i ugostitelja.
 
Drugo mesto zauzela je Osteria Francescana iz italijanske Modene koja je prošle godine bila pobednik, a ove godine je zadržala titulu najboljeg evropskog restorana. Prvi među azijskim restoranima je Gaggan iz Bangkoka koji je završio sedmi na sveukupnoj listi.
 
Najbolji poslastičar je Dominik Ansel iz Njujorka koji je predstavio svoj autorski hibrid kroasana - Cronut, dok je najboljom kuvaricom proglašena Ana Roš iz Hiše Franko.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.