Prodavnice u Švajcarskoj u ponudi imaju i hranu od crva i skakavaca

Od početka ove nedelje supermarketi u Švajcarskoj u ponudi imaju i novu robu - hranu od insekata.
Prodavnice u Švajcarskoj u ponudi imaju i hranu od crva i skakavaca
Foto: 021

Reč je o specijalitetima koji uključuju hranu od koje se mnogima ježi koža, ali su svima prihvatljivi i bogati belančevinama.

Prema švajcarskom zakonu, ranije su se neobične vrste hrane u koju spada i ona bazirana na insektima, mogle prodavati samo uz posebne dozvole, ali sada se to promenilo. Hrana od skakavaca, cvrčaka i crva se može prodavati komercijalno kao i svaka druga hrana.

Supermarket Coop već je uveo ovu hranu i priprema posebne specijalitete bogate vitaminima. Ove proizvode planira da plasira u 100 svojih prodavnica tokom ovog meseca. Potrošači će, između ostalog, moći da kupe pljeskavice i ćufte koje su napravljene od insekata.

"Ubeđeni smo da postoji realna potražanja za ovim kulinarskim specijalitetima", rekla je portparolka ovog supermarketa Angela Vimer.

  • tara

    10.05.2017 16:53
    zohar
    Neka svajcarci jedu sta hoce,ali bubasvabe na tanjiru u studentskoj menzi u Novom Sadu neka budu opomena i poziv sanitarcima da reaguju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima