Najbolje jutarnje užine za manje kilograma

Dok neki ljudi ne vole da jedu u jutarnjim satima, drugim je jedan doručak malo.
Ako vam se desi da ne možete da dočekate ručak, odaberite neku od ovih užina koje će vam pružiti dovoljno energije da pregurate jutro.
 
Sir i jabuka
 
Pored ručka koji obično pakujete za posao, stavite u kutijicu i malu užinu. Dovoljno vam je nekoliko komadića nekog tvrdog sira i jedna jabuka, pa da dobijete potrebna vlakna i proteine, koji će vas držati sitim do ručka.
 
Jagode i grčki jogurt
 
Grčki jogurt je odličan izvor proteina, a jagode su bogate vlaknima, pa ćete bez problema pregurati jutro.
 
Kuvana jaja i pomorandža
 
Jaja su idealna jutarnja namirnica, a dodajte im i jednu nasečenu pomorandžu, za kompletnu užinu.
 
Krekeri i puter od badema
 
Odaberite integralne krekere i zapakujte nekoliko zajedno sa teglicom putera od badema, koji možete da nađete u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane. Samo ne preterujte: puter je vrlo kaloričan.
 
Pistaći
 
Jedna šaka pistaća sadrži šest grama proteina, a pošto ih morate čistiti od ljuske, sporije ćete ih jesti, pa će vaš mozak na vreme registrovati da se niste prejeli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima