Dobio odštetu zbog tumora od mobilnog telefona

Italijanski sud je presudio da je prekomerna upotreba mobilnog telefona zbog posla uzrokovala razvoj benignog tumora na mozgu i odlučio da muškarac koji je izneo takvu tvrdnju dobije penziju.
Dobio odštetu zbog tumora od mobilnog telefona
Foto: Pixabay

Presuda je doneta 11. aprila, a javnost je tek ove nedelje saznala za nju i pretpostavlja se da će doći do žalbe.

Roberto Romeo na sudu je rekao da je zbog posla 15 godina morao da koristi mobilni tri do četiri sata dnevno, svakog dana.

"Sud je prvi put u svetu prepoznao vezu između neprikladnog korišćenja mobilnog telefona i tumora na mozgu", rekli su advokati Stefano Bertone i Renato Ambrosio.

Romeo je dodao da ne želi da diže paniku, ali smatra da svi treba da budu svesni načina na koji oni treba da se koriste.

"Nisam imao drugog izbora, morao sam da koristim mobilni kako bih razgovarao s kolegama i organizovao posao, 15 godina sam sve vreme telefonirao od kuće ili iz automobila. Prvo sam počeo da osećam da mi je uho začepljeno sve vreme, a tumor mi je dijagnostikovan 2010. godine. Srećom, bio je benigni, ali više ne čujem jer su morali da mi uklone akustični nerv", rekao je 57-godišnjak.

Medicinski stručnjak je procenio da je Romeova telesna funkcija oštećena za 23 odsto, i time podstakao sud da mu dosudi naknadu u iznosu od 500 evra mesečno. Naknada će se isplaćivati iz nacionalog programa osiguranja koji pokriva nesreće na radnom mestu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.