Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbin izboden nožem kod Gnjilana

Žitelja srpskog sela Pasjane kod Gnjilana danas popodne su na ulazu u to selo noževima teško ranila dvojica Albanaca iz susednog albanskog sela Vlaštica, izjavio je predsednik srpske opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić.

Spremite se za letnje vrućine

Prema najavama meteorologa, visoke temperature, koje će prelaziti 30. podelak Celzijusove skale, stižu nam sutra i trajaće samo do četvrtka, kada se očekuje vraćanje na standardni majski nivo oko 20 stepeni. 

U zemljotresu u Nepalu nestalo oko 60 građana EU

Nepoznata je sudbina oko 60 građana iz zemalja Evropske unije nakon razornog zemljotresa u Nepalu, rekao je danas neimenovani izvor iz EU, što je daleko manje od procene od 1.000 nestalih iz EU koju je prošle sedmice izneo zvaničnik iz Brisela.

Tabaković: Prerano za razgovore o povećanju plata

Guvernerka NBS-a Jorgovanka Tabaković izjavila je da tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima MMF-a nije bilo reči o povećanju plata i penzija jer je za takve razgovore prerano i dodala da očekuje pozitivno mišljenje MMF-a nakon završetka prve revizije aranžmana.

Duh "Bitlsa" oživeo u Srbiji

Srpski "Bitlsi" održali su danas u foajeu Ateljea 212 promociju "Raber soul projekta" - dva albuma Rastka Ćirića i Gorana Skrobonje, dve Skrobonjine knjige ("Gumena duša" i "Raber soul projekat - putovanje"), dugometražnog filma Dinka Tucakovića i nekoliko spotova zasnovanih na kreativnoj rekonstrukciji neobjavljenih pesama legendarnih čupavaca iz Liverpula. 

Kurc ima rešenje za Rusiju i EU

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc ocenio je danas u Moskvi da izlaz iz krize u odnosima između Rusije i EU treba tražiti u dijalogu.

Umeren saobraćaj na putevima u zemlji

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se nesmetano, a večeras se očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

NVO dale svog kandidata za zaštitu ravnopravnosti

Nekoliko organizacija civilnog društva zatražilo je danas od poslanika Skupštine da ne usvoje predlog o izboru Brankice Janković za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, predložena je nestranačka ličnost.

Finska vojska šalje pisma rezervistima

Finska armija je danas krenula u kampanju slanja pisama za 900.000 rezervista, najveću dosad, u atmosferi povećanih tenzija između te zemlje i Rusije zbog krize u Ukrajini.