Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Verbić: Manje mesta u popularnim školama

Ministar prosvete Srđan Verbić najavio je mogućnost uvođenja praga znanja za upis u četvorogodišnje srednje škole, a od ove godine i manji broj mesta u najpopularnijim školama, u cilju afirmisanja srednjih stručnih škola i usklađivanja sa potrebama tržišta rada.

Saudijska Arabija počela vazdušne udare u Jemenu

Da bi se ponovo uspostavio red u Jemenu možda će biti potrebna kopnena ofanziva, izjavio je danas saudijski izvor upoznat sa vojnim pitanjima, samo nekoliko sati nakon što je Saudijska Arabija počela vazdušne udare na oružane formacije Hutija, koji su saveznici Irana.

U železari u Vijetnamu 14 mrtvih

Najmanje 14 osoba je poginulo, a 28 je povređeno kada se srušila skela u železari u centralnom delu Vijetnama, saopštili su zvaničnici.

Čovek koji je usmrtio razbojnika brani se sa slobode

Vladan M. (38) iz Donje Rače, osumnjičen da je u ponedeljak uveče u svojoj kući ubio komšiju Sašu C. (34) koji je naoružan i sa fantomkom napao i pokušao da opljačka njega i njegovu baku, pušten je da se brani sa slobode.

FOTO, VIDEO: SNS potvrdio da su botovi njihovi

Društvene mreže danas su prepune fotografija mladića i devojke koji su prošle nedelje bili dvoje od troje "slučajnih prolaznika" u prilogu TV "Studio B" o protestu koji je održan u centru Beograda.

Pastor: Lokalni i pokrajinski izbori da budu istog dana

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor smatra da pokrajinske i lokalne izbore treba održati istovremeno, da je to najracionalnije rešenje i sa ekonomskog i sa političkog aspekta, i da je do takve odluke moguće doći dogovorom.

Ovo je poslednji Putinov mandat?

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je da neće provesti još jedan mandat na položaju šefa države - od 2018. do 2024 godine.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,9203 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Kod 28 preminulih utvrđen grip

U Srbiji je do sada registrovano 122.207 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa gripom.