Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sindikati podneli prijavu protiv Vulina

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost, saopštili su danas da su podneli krivičnu prijavu protiv ministra za rad Aleksandra Vulina.

Prva presuda zbog sporog suđenja

Viši sud u Beogradu doneo je prvo rešenje po žalbi građanina u kojem je konstatovano da je došlo do povrede prava na suđenje u razumnom roku i naložio isplatu nematerijalne štete od 500 evra.

Naložena smena rukovodstva Užica

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vlada Srbije naložila smenu kompletnog rukovodstva grada Užica na čelu sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem zbog neogodovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada.

Novi konkursi za kredite u privredi

Razvojni fond Vojvodine najavio je otvaranje dva nova konkursa za dodelu kredita za unapređenje privrede u pokrajini, za koji će moći da konkurišu mikro, mala i srednja preduzeća.

Drvo mira posađeno na stogodišnjicu ultimatuma

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner obeležili su danas 100. godišnjicu predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji tako što su posadili drvo mira u dvorištu zdanja Nadbiskupije, nekadašnjeg Poslanstva Austrougarske monarhije.

Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru

Početak suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja "Žena u crnom", danas je odložen zbog nedolaska njegovog advokata koji je na godišnjem odmoru.

Egereši: O pokrajinskom premijeru ne odlučuje SVM

Predsednik poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Vojvodine Šandor Egereši demantovao je da ta stranka traži da mesto pokrajinskog premijera pripadne Srpskoj naprednoj stranci (SNS).