Suđenje Počuči odloženo jer je advokat na odmoru

Početak suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja "Žena u crnom", danas je odložen zbog nedolaska njegovog advokata koji je na godišnjem odmoru.

Početak suđenje bivšem portparolu Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije Radomiru Počuči zbog poziva na linč aktivistkinja "Žena u crnom", danas je odložen zbog nedolaska njegovog advokata koji je na godišnjem odmoru.

Umesto advokata, na ročište je došao pripravnik iz advokatske kancelarije koji, kako je naveo, nije položio pravosudni ispit, niti je upoznat sa spisima predmeta. Sudsko veće je zato odlučilo je da se glavni pretres odloži za 17. septembar, kada će Počuča izneti odbranu.

Počuča se tereti za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora. On je novinarima kazao da on nije promenio stav od 27. marta kada je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč "Žena u crnom".

"Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim građanima, a većina građana se ne slaže s delovanjem autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo koji deluju protiv interesa države", rekao je Počuča.

On je, podsećamo, preko Fejsbuka pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku aktivistkinje te organizacije koje su Trgu republike u Beogradu obeležavale 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Stanislava Zajović iz organizacije "Žene u crnom" kazala je da očekuje fer suđenje s koga će se poslati jasna poruka da je nasilje nad braniteljkama ljudskih prava kažnjivo. "Ovo je veoma važno suđenje i mi očekujemo od države da se odgovorno u skladu sa međunarodnim obavezama i ponaša", kazala je novinarima Stanislava Zajović.

  • Ćevara

    23.07.2014 14:06
    Naši SUD-ovi su...
    kao Magareći štand u ZOO vrtu!!
    Šta im sve rade advokati, pa to je smešno (a donekle i tužno)!
  • NS

    23.07.2014 13:40
    Godisnji
    Zasto je advokat otisao na godisnji ako ima zakazano rociste. Zasto uzima posao ako ne moze da ga uradi. To je igra advokata i sudija da se odlaze dok ne zastari slucaj, pa su slobodni svi hostapleri Srbistana. Udariti rokove bandi koja nece da izdaje racune, nece povecanje poreza a mogu godinama da rastezu sudjenja. Da bog da im doktor ili vatrogasac tako rekao, sada sam na godisnjem doci cu za tri meseca.
  • 23.07.2014 12:42
    On zna sa čime se slaže većina građana! Primitivac teški i polupismeni desničar. Jedino zbog toga je i bio podoban da dobije to mesto odakle je sad izbačen kao kanta. Inače, s takvim stavom koji je od ranije poznat, u nekoj normalnoj državi u medijima bi mogao samo da nosi mikrofon - pecaljku. Kamera ga ne bi videla, a kamo li da on ima neko svoje mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija